Artikel top billede

Rekord: Politiet taster 36.026 anmeldelser ind

På bare et år har politiet fået 40 procent flere anmeldelser ind online. De mange online-anmeldelser skal stadig tastes ind i politiets system manuelt.

Politiet får flere og flere online-anmeldelser. De seneste tal viser, at politiet har fået 36.026 anmeldelser online i løbet af årets første seks måneder - det er 44 procent flere end sidste år, hvor tallet for den samme periode var 24.955.

Succesen bygger videre på en udvikling, hvor politiet, siden online-anmeldelserne først blev taget i brug i 2005, har oplevet en løbende stigning i antallet af anmeldelser.

Men succesen betyder også, at politiet skal bruge mere tid på at føre anmeldelserne fra online-systemet over i politiets sagsbehandlingssystem.

Online-systemet kan nemlig ikke direkte føre anmeldelserne ind i sagsbehandlingssystemet, og det betyder, at anmeldelsen i praksis sendes som en e-mail, som en polititbetjent så skal føre over i systemet manuelt.

En proces tillidsrepræsentant og ansvarlig for teknologi-området i de politi-ansattes fagforening, Politiforbundet, Niels Hedeager tidligere har beskrevet for Computerworld.

"Alting fungerer ikke optimalt endnu, fordi vi ikke har fået det nye sagsbehandlingssystem," sagde Niels Hedeager, da de seneste flotte tal kom i januar. Det nye sagsbehandlingssystem Polsag skal ifølge planen rulles ud fra slutningen af i år.

Cykler i front

Det er kun tyverier af køretøjer og cykler, samt tyverier af værdier op til 8.000 kroner, som kan anmeldes over hjemmesiden, og det er muligt at gøre politiet opmærksom mistanker om børnepornografi og hacking via hjemmesiden.

I første halvår i år fik politiet flest anmeldelser af cykeltyverier 22.510 har anmeldt et cykeltyveri og der er anmeldt 10.414 tyverier for en værdi på op til 8.000 kroner.

I år er det som noget nyt blevet muligt for udlændinge at anmelde tyverier for op til 8.000 kroner, noget som politiet blandt andet mener har været en fordel for de udlændinge som er blevet bestjålet, for eksempel på Roskilde Festival.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere