Artikel top billede

Microsoft vil inkludere andre browsere i Windows 7

Efter massivt pres fra EU indvilger Microsoft i at indbygge rivaliserende browser-muligheder i Windows 7. Se Microsofts argumenter for det opsigtsvækkende tiltag her.

Computerworld News Service: Microsoft tilbyder at bygge en vifte af valgmuligheder inden for web-browsere ind i det kommende styresystem, Windows 7.

Det sker for at berolige konkurrence-myndighederne i EU.

Microsoft foreslår at inkludere en liste med valgmuligheder i Windows 7, hvorfra brugeren selv kan vælge den ønskede web-browser.

Det vil gøre det nemt for Windows 7-brugerne at installere browser-alternativer til Microsofts Internet Explorer, der ellers har været det automatiske valg for Windows-brugere.

Samtidig vil også pc-producenter nemt kunne installere rivaliserende browsere i pc'er og slå Internet Explorer fra.

EU: Godt træk
"Kommissionen hylder dette tiltag og vil nu kigge nærmere på dens praktiske effekt, når det handler om at sikre ægte valgmulighed for brugerne," lyder det i en kommentar fra EU-Kommissionen.

Microsofts initiativ kommer efter, at EU i januar indledte en sag mod Microsofts praksis med at binde Internet Explorer sammen med Windows. Det mente EU-Kommissionen kunne være i strid med gældende konkurrence-lovgivning.

I sommeren meddelte EU, at Microsofts beslutning om helt at adskille Internet Explorer fra Windows muligvis ikke var dækkende, når det gælder om at sikre fuld konkurrence.

Efter denne advarsel meddelte Microsoft, at selskabet ville lancere en version af Windows 7 i Europa helt uden webbrowser for at sikre, at selskabets praksis var i overenstemmelse med gældende lov.

Denne version, Windows 7 E, vil fortsat blive lanceret, indtil der er kommet endelig melding fra EU om, hvorvidt dette nye initiativ bliver accepteret eller ej, meddeler Microsoft.

Vil også levere hemmelig data

Microsoft tilbyder også EU-Kommissionen at levere data, der skal sikre bedre interoperatibilitet mellem Windows, Windows Server og tredjepart-produkter. EU-Kommissionen er ligeledes nu gået i gang med at gennemgå dette tilbud.

Ifølge Microsoft vedrører denne interoperatibilitet også Office, Exchange og SharePoint.

"Som forslaget om Internet Explorer betyder de interoperatibilitets-forslag, som vi har stillet, markante forandringer," lyder det fra Microsoft.

Microsoft vil offentliggøre forslagene til EU i fuld længde på selskabet website "så snart som muligt," hedder det.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere