Artikel top billede

EU sætter fut under brug af mobilt internet

EU vil med omformuleringer i GSM-direktivet forsøge at få flere til at bruge det mobile internet.

Computerworld News Service: Lovgiverne i EU er blevet enige om en måde, hvorpå de kan frigive radio-frekvenser til de nye mobile internet-tjenester. Samtidig forsikrer de, at de nye ordninger ikke vil få nogen konsekvenser for de almindelige mobiltjenester.

Med den opdaterede lov, der hedder GSM Direktivet, kan 900Mhz-frekvensen, der er reserveret til GSM-telefoner, anvendes til hurtige internet-forbindelser fra oktober.

Mange brugere vil hermed blive i stand til at anvende deres standard mobiltelefon til at få forbindelse med internettet. Dermed slipper de for at skulle anskaffe sig en iPhone, en BlackBerry eller andre af de dyre avancerede mobile apparater.

Ved at opdatere GSM Direktiver har EU "brolagt vejen for en ny generation af tjenester og teknologier, hvor Europa kan blive førende i verden," lyder det fra telekommissær, Viviane Reding.

Foruden målet om at sætte skub under den mobile internet-trafik, sigter det nye GSM Direktiv efter at spare mobil-operatørerne for op mod 10 milliarder kroner ved at reducere de netværks-omkostninger, der er forbundet med at levere mobilt internet til brugerne.

Mindre end 100 millioner mobil-brugere anvender i dag deres mobiltelefoner til at tilgå internettet. Med den nye lov i hånden er det målet, at antallet skal øges til 500 millioner i de kommende år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere