Tirsdagens aviser om it

Partnerhensyn blokerer Microsoft-udvikling. Elektronik-kunder lokket i butikker uden grund. Netværks-lilleput gafler top-medarbejdere fra giganter. Vækst i nethandel trods detailnedgang. Digital tinglysning klar til startskud. Digital tinglysning skudt i gang. Milcom-chef vil hjem hos danskerne. Blogs er blevet voksne.

Partnerhensyn blokerer Microsoft-udvikling

Microsoft afhængighed af sine hundredtusindvis af partnere er så stor, at den blokerer for it-gigantens udvikling af egne økonomi- og forretningsprogrammer. Analysehuset Gartner peger på, at hensynet til partnernes udvikling af egne økonomi-programmer, der blandt andet er baseret på danskudviklet software fra Navision, går forud for Microsofts egne interesser. Gartner anslår, at Microsoft omsætter for omkring 45 milliarder kroner mindre end selskabets oprindelige ambitioner for økonomiprogrammerne. It-giganten tilbyder dog eksempelvis stadig selv Dynamics, fordi det giver et mersalg hos kunderne. (Børsen)

Elektronik-kunder lokket i butikker uden grund

Cirka hver 10. kunde går forgæves, når de jagter slagtilbuddene i elektronikbutikkernes salgsaviser. Det skyldes ofte, at slagvaren er udsolgt eller butikken kun har haft et stærkt begrænset parti til rådighed i butikken. Det viser en undersøgelse foretaget af Forbrugerombudsmanden, der vil stramme op på oplysningsreglerne, så butikkerne skal oplyse, hvis de kun har en begrænset mængde slagvarer på lager. (Jyllands-Posten)

Netværks-lilleput gafler medarbejdere fra giganter

Netværksvirksomheden Conscia træder igen på speederen efter en hård opbremsning, da finanskrisen lagde sig over landet i efteråret 2008. Conscia har ansat Henrik Boye, der indtil nu har gået som en slags "mr. netværk" hos Cisco samt Peter Arberg, der efter en lang, international karriere er blevet hentet hos Ericsson, hvor han sad som produktionsudviklingsdirektør i USA. Begge indtræder som medejere i Conscia. (Børsen)

Vækst i nethandel trods detailnedgang

I andet kvartal i år har Pengeinstitutternes Betalingsservice (PBS) registreret omkring 11 millioner betalinger, hvilket svarer til en fremgang på 11,5 procent i forhold til samme kvartal sidste år og en fremgang på fem procent i forhold til første kvartal i år. De tal kommer samtidig med, at detailhandlen i de fysiske butikker stagnerer som følge af finanskrisen. (Børsen)

Digital tinglysning klar til startskud

Et af de mest papirtunge områder i den offentlige administration bliver digitaliseret den 8. september. Det ligger helt fast nu, efter projektet har været udskudt, forsinket og kostet statskassen 193 millioner kroner i ekstraomkostninger i forbindelse med etableringen af den digitale tinglysning. Projektleder Søren Sørup Hansen bedyrer dog, at alt er forløbet efter planen i projektets slutfase.(Børsen)

Milcom-chef vil hjem hos danskerne

Mobiltelefondistributøren Milcom har en ambition om at komme helt ud i stuerne hos Hr. og Fru Jensen, hvor man vil være et slags samlingspunkt for mange, mindre leverandører af praktiske indretninger i det intelligente hjem. "Min vision er, at vi skal være en førende, international spiller for intelligente løsninger," siger Milcom-direktør Lars Jørgensen. (Børsen)

Blogs er blevet voksne

Hvad der startede som dagbøger på nettet for ti år siden, er nu en fast forankret mediekategori. Især i USA bliver blogs brugt professionelt til at komme ud som nyhedsbreve med kant, og der har vi stadig meget at lære i Danmark selv om 33 procent af internetbrugerne herhjemme læser blogs og 18 procent selv skriver blogs. Forfatter til den kommende bog om digital kommunikation, Astrid Haug, peger på, at der i Danmark kun findes én professionel blogger, Anette Tvedergaard Madsen, som driver og skriver for børneuniverset babybusiness.dk. (Berlingske Tidende)

Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere