Artikel top billede

I forbindelse med dagens regnskab fortæller TDC-topchef Henrik Poulsen blandt andet, at Sunrise kan indgå i et salg af TDC. Foto: Jørgen True/TDC

Fyrede medarbejdere redder TDC's bundlinje

Koncernchef Henrik Poulsen kunne i dag fremvise øget indtjening i næsten alle TDC-forretninger på trods af et mindre fald i selskabets omsætning. Personalereduktion opvejer tabet af fastnetkunder.

Selvom salget falder, kan en virksomhed stadig godt tjene flere penge.

Det beviste TDC i dag, da teleselskabet præsenterede regnskab for årets første seks måneder. Således faldt omsætningen i koncernen med 0,4 procent, mens indtjeningen steg med 8,4 procent.

"Det er klart, at de omkostningsreduktioner, vi har taget, slår igennem og hjælper med at holde indtjeningen på et meget flot vækstniveau," fortæller administrerende direktør og koncernchef Henrik Poulsen til Computerworld.

Det er i årets første seks måneder lykkedes TDC at nedbringe personaleomkostningerne med 14,5 procent i forhold til samme periode sidste år.

I andet kvartal i år var der 13.158 ansatte i TDC Koncernen mod 15.066 året før.

Den eneste division, der går tilbage i TDC-regi, er Privat. Forretningen omfatter internet, mobiltelefoni og fastnettelefoni, og det er specielt den sidste enhed, der lider. Stadig færre danskere vælger at beholde den traditionelle fastnettelefon.

"Vi ser nogle muligheder, men det går alt sammen op imod en PSTN-forretning (fastnettelefon, red.), som fortsat falder med de her 11 til 12 procent området," siger Henrik Poulsen.

Fullrate og Telmore trækker op

Han tror på, at selskabet med fortsat fokus på omkostninger samt vækstmuligheder kan hæve indtjeningen igen.

I årets første seks måneder faldt omsætningen i forretningen med 2,4 procent til 4,95 milliarder kroner, mens resultatet før afskrivninger (EBITDA) ligeledes faldt med 2,4 procent og endte på 1,95 milliarder kroner.

"Vi har nu tre brands i Privat-divisionen. Fullrate og Telmore, som gør det fremragende, skal gerne fortsætte deres meget positive udvikling, samtidig ser vi også en fornuftig udvikling i TDC-brandet," siger Henrik Poulsen.

Den fornuftige udvikling tilskriver han nogle af de nye produkter, som selskabet har lanceret.

"Blandt andet på grund af HomeDuo og HomeTrio, der stadig sælger godt, og så ser vi en positiv tendens i vores mobilforretning, og men ikke mindst er der en vækstmulighed i mobildata-området - både fra bredbånd- og smartphone-siden," fortæller han.

Den positive udvikling i TDC er dog ikke nok til at kompensere for de kunder, der afmelder deres fastnettelefon.

Sunrise redder toplinjen

YouSee og det schweiziske teleselskab Sunrise er de to TDC-forretninger, der har vist mest fremgang i omsætningen i årets første halvår. Faktisk formår Sunrise at fremvise en vækst på 14 procent, men en del af væksten er tilkøbt fra Tele2, ligesom YouSee overtog kabelselskabet A+.

Men korrigeres der for tilkøb samt valutaudvikling, så formår Sunrise stadig at fremvise 3,5 procent vækst i omsætningen.

"Vi synes, at vi har fået Sunrise ind i en meget positiv udvikling de sidste seks måneder drevet af en meget positiv udvikling i vores mobilforretning, hvor vi oplever en betydelig kundetilgang. Vi oplever også et bedre mix i vores post-paid-forretning, og samtidig har vi effektiviseret på omkostningssiden i Sunrise," forklarer Henrik Poulsen.

"Der er ikke nogen konkret beslutning om, at Sunrise skal sælges. Der har vi alle optioner åbne, og vi er glade for den udvikling, den er inde i, og det er med til at øge værdien, mens vi ejer den. Men det er klart, at vi også gerne vil have den værdiforøgelse, vi er i gang med at lave," siger han.

Han uddyber, at Sunrise "udmærket kan indgå i et fuldt salg af TDC". Også ved en børsintroduktion, tilføjer han.

Jens Alder fortalte, da han var topchef i TDC, at det danske teleselskab kører Sunrise på samme måde, som eksempelvis kapitalfonde kører TDC.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere