Og i stedet for at brokke sig over den nye skat, så kan danskerne lige så godt komme i gang med at finde ud af, hvordan de får mest muligt for skattekronerne.
Sådan lyder rådet fra nogle af de virksomheder, der sælger bredbånd, tele- og it-ydelser til virksomhederne.
En af de virksomheder er Atea, som allerede er i gang med at sælge sine pakkeløsninger til virksomheder og medarbejdere rundt omkring.
Udnytter flatrate-skatten
Atea forsøger i samarbejde med TDC især at sælge et produkt, der kaldes Det Frie Valg. Produktet sigter mod at give medarbejderne mulighed for selv at vælge, hvilken telefon eller pc, de får stillet til rådighed, eller om de vil have en ekstra - udover den de allerede har via deres arbejdsgiver - ekstraprisen betales så af medarbejderen selv gennem en bruttolønsordning, hvor prisen trækkes fra lønnen før skat.
Direktør i Atea Søren Jensen forklarer, at multimedieskatten er den samme, hvad enten man får den ene eller den anden type computer eller mobil stillet til rådighed.
"Da multimedieskatten er konstant kan man sige, at jo mere du køber eller får stillet til rådighed, jo mere sparer du," lyder fra Atea-direktøren.
I Telia, som for tiden er ved at udvikle produkter til virksomhederne på dette område, er salgs- og marketingdirektør Søren Krogh-Nielsen på linje med navnebror Søren Jensen fra Atea.
"Hvis du beskattes af 3.000 kr, så ligger du på mellem 1.200 kroner og 1.600 kroner afhængig af din skattesats. Det er mellem 100 og 130 om måneden," siger Søren Krogh-Nielsen fra Telia og tilføjer, at en 10 Mbit/s bredbåndsforbindelse vil koste mere end det i dag.
"Det er det, der er godt med en flatrate-skat," siger han og tilføjer, at det helt sikkert bliver en vinkel, virksomhederne og de ansatte skal diskutere i fremtiden. For når man først skal betale skatten, vil den enkelte formentlig have så meget som muligt ud af sin arbejdsgiver.
Artiklen fortsætter på næste side...