Sådan får du mest ud af multimedieskatten

It-akademiet: Multimedieskatten er en realitet fra nytår. Nu er det tid til at forbedrede sig, hvis man vil have det optimale ud af sine skattekroner, lyder rådet fra nogle af forhandlerne.

Hvis du bruger din arbejdsmobil eller den bærbare arbejds-pc hjemme i privaten, så skal du betale multimedieskat. Det er den simple udlægning af de regler, der træder i kraft til nytår.

Og i stedet for at brokke sig over den nye skat, så kan danskerne lige så godt komme i gang med at finde ud af, hvordan de får mest muligt for skattekronerne.

Sådan lyder rådet fra nogle af de virksomheder, der sælger bredbånd, tele- og it-ydelser til virksomhederne.

En af de virksomheder er Atea, som allerede er i gang med at sælge sine pakkeløsninger til virksomheder og medarbejdere rundt omkring.

Udnytter flatrate-skatten
Atea forsøger i samarbejde med TDC især at sælge et produkt, der kaldes Det Frie Valg. Produktet sigter mod at give medarbejderne mulighed for selv at vælge, hvilken telefon eller pc, de får stillet til rådighed, eller om de vil have en ekstra - udover den de allerede har via deres arbejdsgiver - ekstraprisen betales så af medarbejderen selv gennem en bruttolønsordning, hvor prisen trækkes fra lønnen før skat.

Direktør i Atea Søren Jensen forklarer, at multimedieskatten er den samme, hvad enten man får den ene eller den anden type computer eller mobil stillet til rådighed.

"Da multimedieskatten er konstant kan man sige, at jo mere du køber eller får stillet til rådighed, jo mere sparer du," lyder fra Atea-direktøren.

I Telia, som for tiden er ved at udvikle produkter til virksomhederne på dette område, er salgs- og marketingdirektør Søren Krogh-Nielsen på linje med navnebror Søren Jensen fra Atea.

"Hvis du beskattes af 3.000 kr, så ligger du på mellem 1.200 kroner og 1.600 kroner afhængig af din skattesats. Det er mellem 100 og 130 om måneden," siger Søren Krogh-Nielsen fra Telia og tilføjer, at en 10 Mbit/s bredbåndsforbindelse vil koste mere end det i dag.

"Det er det, der er godt med en flatrate-skat," siger han og tilføjer, at det helt sikkert bliver en vinkel, virksomhederne og de ansatte skal diskutere i fremtiden. For når man først skal betale skatten, vil den enkelte formentlig have så meget som muligt ud af sin arbejdsgiver.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Optimér produktiviteten og lad din printer følge med ud i skyen
De fleste virksomheder investerer betydelige beløb i den digitale transformationsproces, men skriver alligevel dokumenter ud som aldrig før, og medarbejdere opfatter decideret print som en forudsætning for at kunne arbejde effektivt. Alligevel er virksomhedens printstruktur ofte et systemmæssigt stedbarn, der er sammenstykket af mange forskellige enheder og platforme – hvilket skaber forvirring og betydeligt tidsspilde. Print passer heller helt ind i hverken den eksisterende digitale infrastruktur eller i den cloudbaserede infrastruktur, virksomheden sigter mod. Det udfordrer både sikkerhed, produktivitet og digital strategi som hele. I denne hvidbog kan du læse om udfordringerne og om, hvordan du håndterer dem mest effektivt som et led i den digitale transformationsproces.