Artikel top billede

Foto: Stig Stasig (Foto: Stig Stasig Photography / Stig Stasig)

It-branchen krydser fingre for it-venlig finanslov

Finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) vil i den nye finanslov være opmærksom på, at it skal føre Danmark ud af krisen, lyder det optimistisk fra IT-Branchen.

Der hersker optimisme hos it-branche-organisationerne op til finansminister Claus Hjort Frederiksens (V) præsentation af finansloven i morgen, tirsdag.

Især IT-Branchen har åbenlys stor tiltro til Claus Hjort Frederiksen, når det gælder it-investeringer trods krisetider.

Trods et forventet underskud på næste års finanslov på 60 milliarder kroner regner IT-Branchen med flere investeringer i it.

"It skal være med til at føre Danmark ud af krisen. Det gælder investeringer i folkeskolen, i et bedre sundhedssystem, i nye uddannelser inden for it og det gælder klimabesparelser gennem it," siger underdirektør Henrik Egede Rasmussen.

"Regeringen ved godt dette. IT-Branchen forventer derfor, at regeringen tager højde for det. Og jeg glæder mig til at læse finanslovsforslaget i morgen" fortsætter han.

Sætter lid til Globaliseringspulje

Mindre optimisme er der at spore hos ITEK under Dansk Industri.

"Jeg forventer ikke de store overraskelser i morgendagens finanslov Der er formentlig lagt op til de traditionelle produktivitetsbeskæringer, hvilket jo rammer alle hvert år," lydet det tørt fra direktør Tom Togsverd.

Han sætter sin lid til de offentlige chefer, der skal agere efter de rammer finansministeren sætter op.

"Man kunne håbe, at det vil få nogle af styrelsescheferne til at investere i nye smarte systemer, der kan reducere omkostningerne - men den megen omtale af uheldige it-projekter kan godt blive en barriere i så henseende - og det er ærgerligt; fordi der gennemføres et meget stort antal meget vellykkede projekter i det offentlige. Dem hører man ikke om - kun når det går galt, kommer det frem i pressen" siger Tom Togsverd.

Han sætter derfor sin lid til globaliseringspuljen.

"ITEK's store opmærksomhed om finansloven er rettet mod udmøntning af globaliseringspuljen, hvor der over de næste fire år skal fordeles ni milliarder kroner," siger han.

Tom Togsverd oplyser, at forhandlingerne om denne pulje reelt først indledes til oktober.

Uddannelser og forskning

"Men vi har allerede nogle gode råd til, hvordan midlerne kan bruges, blandt andet til styrkelse af it-uddannelser, forskning i ny teknologi samt formidling af eksisterende viden til de mange og mellemstore virksomheder, som risikerer at gå ned, hvis de ikke omstiller deres virksomhed i lyset af ny teknologi og nye markedsmuligheder," advarer han.

Tom Togsverd peger også på en anden pulje, der kan få stor it-effekt, nemlig kommunerne og regionernes mange anlægsmilliarder.

"Vi anbefaler selvfølgelig, at de skal anvendes til digital infrastruktur - for eksempel i skolerne  - og til telemedicin - og er i fuld gang med en pjece med gode råd op til kommune- og regionsrådsvalget," siger direktøren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere