Artikel top billede

Mads Peter Veiby er administrerende direktør i mobilselskabet M1, som han også selv ejer. Foto: M1

M1 skruer op for konkurrencen på mobilt bredbånd

Mobilselskabet M1 sænker nu prisen på mobilt bredbånd for at få flere kunder. Der er benhård konkurrence, lyder det fra konkurrenten Oister.

To megabit mobilt bredbånd til 147 kroner om måneden. Er abonnementet inaktivt i en måned, får kunden 100 kroner tilbage. Sådan lyder et udspil, som mobilselskabet M1 nu sender på markedet.

"Vi har lavet et hav af analyser og spurgt vores kunder, hvad vi kan gøre for at sætte mere fut i det her mobile bredbåndsmarked. For vi har egentlig oplevet, at der har været rigtig meget snak om det og rigtig meget fokus på det, men det har været så som så med at omsætte det til kunder," fortæller administrerende direktør Mads Peter Veiby fra M1.

Mobilselskabet kaster dermed endnu en bombe ud på den i forvejen stærkt bombede slagmark for mobilt bredbånd. Det seneste år er andre spillere som eksempelvis Telmore og Oister også kommet med lavprisprodukter.

Det er dog ikke kun lavprisselskaberne, som M1 kaster sig ud i kamp med, mener Mads Peter Veiby.

"Det er sådan set de andre, som også udbyder mobilt bredbånd," siger M1-direktøren.

Oister: Bundniveauet nået i år
Hos konkurrenten Oister, der er ejet af mobiloperatøren 3, har administrerende direktør Kenneth Boye kort set det tilbud, som M1 nu spiller ud med. Men han skal nærstudere det, før han vil tage nærmere stilling til det.

"Men vi ser selvfølgelig seriøst på det, for det er nogenlunde samme segment som os, og vi har til hensigt at være bedst til prisen i det segment, så selvfølgelig kigger vi på det med interesse for at se, hvad der sker i markedet," siger Kenneth Boye.

Tilbuddet fra M1 koster 147 kroner for samme hastighed som hos Oister, men hos M1 er der muligheden for penge retur, hvis abonnementet er inaktivt. Til gengæld har Oister en forbrugsgrænse på 10 gigabyte mod 5 gigabyte hos M1.

Priserne har nået bunden

Det nyeste udspil intensiverer konkurrencen, som Kenneth Boye i forvejen finder hård.

"Der er mange om buddet, men vi ligger umiddelbart rigtig godt til i markedet med 2 megabit og 10 gigabyte download, så jeg synes, at vi har et rigtig godt tilbud i det segment for billige penge. Men det er da rigtigt, at flere forsøger at gøre sig til i segmentet," siger Kenneth Boye

Han vurderer, at danskerne har set de laveste priser for i år.

"Jeg tror ikke, at det i år rykker sig under det bundniveau, som vi har set nu. Det tror jeg ikke, men det er svært at sige, hvad der sker næste år, men vi er langt nede i pris," siger Kenneth Boye

M1: Mobilt bredbånd er et supplement
Mads Peter Veiby har med det ny udspil vurderet, at mobilt bredbånd i øjeblikket er et supplement til den faste forbindelse. Han er derfor på linje med eksempelvis TDC's topchef Henrik Poulsen, der repræsenterer størstedelen af faste internetforbindelser i Danmark.

Derimod har administrerende direktør Morten Christiansen fra 3 tidligere meldt ud, at han ser det mobile bredbånd som nok hos mange af de danske forbrugere. De har ikke behov for eksempelvis en ADSL-forbindelse oveni, har retorikken lydt.

"Vi tror egentlig ikke på, at kunden i dag er helt villig til at hive stikket ud på sin ADSL-forbindelse for udelukkende at have mobilt bredbånd, og så kan det blive kostbart at betale 200 til 300 kroner for sin ADSL-forbindelse samtidig med, at du betaler det samme for dit mobile bredbånd," siger Mads Peter Veiby.

Det er med den begrundelse, at Mads Peter Veiby har fundet det nødvendigt at tilbagebetale dele af beløbet, hvis abonnementet er inaktivt i en måned.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere