Artikel top billede

Sharp lancerer ultramobil pc med ARM-chip

Sharps netbook-lignende PC-Z1 er baseret på en Freescale-chip og kommer med Ubuntu Linux.

Computerworld News Service: Sharp Electronics har introduceret en netbook-lignende håndholdt computer med en touchscreen på fem tommer, som er designet til at køre internet-baserede applikationer.

PC-Z1 er lige så let at håndtere som en mobiltelefon og giver en ydelse, der svarer til en pc, skriver virksomheden i en pressemeddelelse. Den er rettet mod en målgruppe, der hovedsagligt bruger computeren til at gå på nettet.

Sharp positionerer PC-Z1 som et "tredje mobilt værktøj, der følger i bærbares og mobiltelefonernes fodspor for at skabe et nyt marked, skriver virksomheden.

Den lille ny kører Linux-styresystemet Ubuntu, som kan starte på helt ned til tre sekunder, skriver virksomheden. Dens software inkluderer Firefox-browseren til at få adgang til online-applikationer og Adobe Flash til at afspille YouTube-videoer. Produktet inkluderer også applikationer, som brugerne kan bruge til at oprette dokumenter og regneark.

PC-Z1 har et tastatur med 68 taster. Den vejer omkring 409 gram og har en batterilevetid på 10 timer.

Den har en indbygget IEEE 802.11 b/g-netværkskort til trådløs netværk. Den har 512 megabyte ram og fire gigabyte flash-lager. Der kan tilføjes yderligere 16 gigabyte storage via et Secure Digital-hukommelseskort. Produktet kan bruges som e-bog-læser, og Sharp vil levere indhold som romaner og tegneserier.

Lanceres i Japan

PC-Z1 kommer på markedet i Japan 25. september, men der er stadig ikke offentliggjort nogen priser. Det var ikke umiddelbart muligt at få en kommentar fra Sharp om, hvornår eller om den bliver tilgængelig på verdensplan.

Produktet har egenskaber, der ligner egenskaber ved netbooks, som er lavpris-bærbare, der karakteriseres ved at have små tastaturer og skærme på mellem syv og 12 tommer.

De fleste netbooks bruger Intels Atom-processorer, men Sharps ny computer bruger Freescales iMX515-processor, som er baseret på en reference-arkitektur fra chipdesigneren ARM Holdings.

Processoren er baseret på ARM's Cortex-A8-kerne, som kan skalere i ydelse op til en gigahertz. Chippen understøtter 3D-grafik og kan afspille HD-video.

Freescale sælger sine chip til produkter, som virksomheden selv kalder "smartbooks," og definerer som lavpris-bærbare designet til netbook-specifikke opgaver såsom at give adgang til sociale netværk og køre kontorprogrammer. Dette er den første af denne slags computere med Freescales chip, siger en talsmand for virksomheden fredag.

Mindst en større pc-producent har sat spørgsmålstegn ved, om smartbooks har en plads i forbrugermarkedet. Koncerndirektøren for Asustek Computer, Jerry Shen, sagde i sidste uge, at han ikke ser noget "tydeligt marked" for de ARM-baserede smartbooks, og at hans virksomhed ikke har nogen planer om at bevæge sig ud i dette segment.

Virksomheden demonstrerede ellers i juni en smartbook med Googles Android-styresystem ved Computex-messen. Asus var pioner inden for netbooks, da virksomheden begyndte at sælge Eee PC i 2007. Den produktlinje har solgt millioner af enheder siden da.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere