Artikel top billede

Microsoft i frontal-angreb på Googles bog-projekt

Det er ikke bare europæiske lande, der er efter Googles omdiskuterede bog-projekt på grund af copyright-problematikken. Nu sender Microsoft en svada i retning af ærkerivalen.

Mens Google tidligere på ugen måtte konstatere en generel europæisk utilfredshed med digitaliseringsprojektet Google Books, er det nu ærkerivalen Microsoft, der gør livet surt for det ellers så fremstormende søgeselskab.

Microsoft raser over den aftale, som Google har indgået med forfattere og forlag i USA, og kalder den et "hidtil uset misbrug af retssystemet."

Financial Times skriver, at Microsoft i et høringssvar giver meget klart udtryk for sin utilfredshed med, at aftalen mellem Google og rettighedshaverne betyder, at Google opnår online-rettigheder til en lang række bøger.

"Et gruppe-forlig er den forkerte mekanisme, denne domstol er den forkerte instans og monopol-dannelse er den forkerte hensigt til at opnå det værdigfulde mål med at digitalisere bøger og øge adgangen til dem," lyder det fra Microsoft.

Ved hjælp af Google Books kan man søge på titler, forfattere, emner og citater i det kæmpe arkiv, der nu omfatter millioner af bøger.

En del af bøgerne vises i deres helhed, andre kan man se uddrag af, og andre igen blot informationer om - som eksempelvis anmeldelser, udgivelsesoplysninger og links til steder, hvor man kan købe bogen.

For at gøre dette muligt, har Google indgået et forlig med forfattere og forlag i USA, men aftalen har også konsekvenser for rettighedshavere uden for staterne, og derfor har flere europæiske lande udtrykt deres utilfredshed.

Høringssvaret fra Microsoft kommer kort tid inden, at en amerikansk dommer skal afgøre gyldigheden af det amerikanske copyright-forlig. Hvis det bliver godkendt, er det meningen, at Google skal betale amerikanske forfattere og rettighedshavere i omegnen af 750 millioner kroner for til gengæld at kunne anvende dele af værkerne i online-arkivet.

Google har publiceret en FAQ om Google Books for at imødekomme nogle af de spørgsmål, der relaterer sig til det omstridte projekt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere