Artikel top billede

(Foto: © EC /)

EU-kommissær vil slutte fred med Microsoft

Efter at have uddelt dummebøder til Microsoft for i alt næsten ni milliarder kroner, vil EU's kommisær for konkurrence, Neelie Kroes, slutte fred med den amerikanske software-kæmpe.

EU's kommissær for konkurrence, Neelie Kroes, - eller Steely Neelie som hun kærligt, men frygtsomt, kaldes - vil have ryddet skrivebordet for sager om konkurrenceforvridning, der involverer Microsoft.

Det fortæller hun, til New York Times.

Derved er der noget, der tyder på, at et forlig med softwaregiganten er lige rundt om hjørnet.

På nuværende tidspunkt er Microsoft i kommissionens søgelys på grund af firmaets nyeste styresystem, Windows 7, hvor flere browser-producenter anklager Microsoft for ikke at give brugerne et reelt alternativ til Microsofts egen browser, Internet Explorer.

Det er den sag, den hollandske kommissær er ivrig efter at få ryddet af bordet.

"Det ville være dejligt, hvis vi kunne få afsluttet den sag," siger Neelie Kroes til New York Times.

Microsoft har i første omgang forsøgt at imødegå EU-sanktioner ved at gøre det lettere for brugeren selv at vælge hvilken internetbrowser, der skal være standard på computeren.

Rent skrivebord til efterfølger

Udtalelsen kommer to måneder før den hollandske konkurrencekommissær efter al sandsynlighed forlader den betydningsfulde post i kommissionen.

Neelie Kroes periode som kommissær udløber om to måneder, og eftersom Holland i mellemtiden har skiftet regering, er der ikke den store sandsynlighed for, at hun bliver på posten.

Udover Microsoft-sagen har kommissæren udtalt, at hun ønsker at få lukket flere andre sager, der fylder i bunkerne på skrivebordet - blandt andet en sag, der involverer tele- og elektronikproducenten Qualcomm.

"Jo mindre, der er tilbage, jo bedre," siger hun.

Flere sager i bagagen

Udover den nærværende sag om internetbrowsere i Windows 7 har Microsoft flere gange tidligere været indklaget for EU-Kommissionen i forbindelse med monopolmisbrug.

Det skete blandt andet i 2004, hvor firmaet blev tilkendt en bøde på 3,7 milliarder kroner for at overtræde EU's konkurrenceregler.

Den gang handlede det blandt andet om Windows Media Player, som Microsoft fik påbud om at markedsføre uafhængigt af Windows.

Dommen, der blev anket, blev siden stadfæstet i 2007.

I 2008 kvitterede EU med endnu en bøde til Microsoft for ikke at leve op til den tidligere monopoldom.

Denne gang lød bøden på 6,8 milliarder kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere