Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Region Nordjylland er en af de hårdt ramte regioner især på it- og telesektoren.

Ingen kæmpecheck til nordjyske it-medarbejdere

EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso var ude med en kæmpecheck til fyrede irske Dell-medarbejdere. Men fyrede danske it-medarbejdere skal ikke forvente at få fra samme pengepose.

Fyrede Dell-medarbejdere i Irland fik i lørdags en check på 110 millioner kroner fra José Manuel Barroso, EU-Kommissionens formand. Det kunne nogle af de danske it-medarbejdere, der er ramt af krisen, godt bruge.

Et af de områder, der har været hårdt ramt af krisen, er Nordjylland. I regionen ser man lyst på mulighederne for at søge penge fra EU-kassen. Der er allerede en ansøgning på vej fra Frederikshavns Kommune. Blot ikke til it-branchen.

"Vi har heldigvis ikke haft et så stort antal tabte arbejdspladser i it-branchen. Samtidig kan vi se, at der er en række positive initiativer i it-branchen, og over halvdelen af de fyrede har fået arbejde igen," siger Dorte Stigaard, direktør for regional udvikling og it i Region Nordjylland.

For at opfylde kriterierne til støttekronerne fra EU kræves det nemlig, at antallet af tabte arbejdspladser overstiger 500. Tabet af arbejdspladser skal ske inden for ni måneder i en bestemt sektor. Det har ikke været tilfældet i Region Nordjylland.

Kritik fra Dansk Folkeparti

EU's globaliseringspulje har årligt 3,72 milliarder kroner til uddeling - primært for at sikre, at afskedigede medarbejdere kommer videre i systemet og uddanner sig til andre jobs.

Men pengene fra EU har fået Morten Messerschmidt, medlem af EU-Parlamentet for Dansk Folkeparti, til at anklage EU-Kommissionens formand for at være korrupt og forsøge at købe irske stemmer op til den irske afstemning om Lissabon-traktaten. Irerne skal stemme for anden gang den 2. oktober.

Det er ikke første gang, at it- og telebranchen får støtte fra fonden. I slutningen af juli fik den tyske region Nordrhein-Westfalen 40,9 millioner kroner fra globaliseringsfonden, efter flere end 1.300 medarbejdere på Nokias fabrik i den tyske by Bochum var blevet afskediget.

Sådan søger din region

For at kunne få adgang til den milliardstore EU-kasse, er der en række spørgsmål, som ansøgeren skal svare på. De skal for eksempel redegøre for, hvordan fyringerne er kommet som følge af ændringer i verdenshandelen.

Der er især lagt vægt på, at der skal være bevis for, at fyringerne er kommet som følge af en markant stigning i importen til EU, en hurtig nedgang i EU's andel af verdensmarkedet på en given branche eller outsourcing til tredjeverdens lande.

"Det vil typisk være en kommune, der har kompetencen til at løfte nogle af de opgaver, som midlerne giver mulighed for," fortæller Martin Odgaard Jacobsen, fuldmægtig i Erhvervs- og Byggestyrelsen og ansvarlig for støtte til offentlige instanser, der har tænkt sig at søge fra EU-kassen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere