Artikel top billede

Sæt turbo på IE8 med et plugin fra Google

Tilføj Google Frame til Internet Explorer 8, og JavaScript kører øjeblikkeligt 10 gange så hurtigt i Microsofts browser.

Computerworld News Service: Microsofts Internet Explorer tygger sig igennem JavaScript næsten 10 gange hurtigere end normalt, når Googles ny plugin Chrome Frame er installeret i browseren, viser adskillige benchmark-test.

Internet Explorer 8 (IE8) med det ny plugin installeret er ifølge test udført af Computerworlds amerikanske søstermedie 9,6 gange hurtigere end browseren uden plugin'et. Computerworld US kørte JavaScript-benchmark-programmet SunSpider tre gange hver for IE8 med Chrome Frame og for IE8 uden plugin'et, og fandt resultaternes gennemsnit.

Chrome Frame blev tilgængelig tirsdag i sidste uge og lader IE benytte Chrome-browserens WebKit-motor og dens højt ydende JavaScript-motor, V8. Google fortæller selv om plugin'et, at det er en måde øjeblikkeligt at forbedre ydelsen af den notorisk langsomme Internet Explorer, og at webudviklere på denne måde kan understøtte standarder, som IE ellers ikke kan håndtere, såsom HTML 5.

Den ekstra hastighed og understøttelse af HTML 5 er nødvendig, ifølge Google, hvis IE-brugere skal kunne benytte avancerede web-applikationer, såsom Google Wave, der er et samarbejds- og kommunikationsværktøj, der blev offentliggjort i maj.

SunSpiderresultaterne for IE8 med Chrome Frame installeret er på højde med Googles Chrome-browser, hvilket giver et solidt fingerpraj om, at plugin'et effektivt giver enhver version af Internet Explorer en hastighed som Chromes.

I sidste uge testede Computerworld US også hastigheden for Chrome 3.0, som er den nuværende version af Googles browser, mod fire konkurrenter - IE8, Mozillas Firefox 3.5, Opera Softwares Opera 10 og Apples Safari 4.0 - og udpegede Chrome som den hurtigste af de fem browsere til Windows med komfortable eller ligefrem ekstreme marginer.

Chrome Frame skal installeres af browserens bruger, men kan automatisk blive benyttet af websites og applikationer ved hjælp af blot et enkelt HTML-tag. Indtil websites og applikationer bliver modificeret og begynder at "kalde" Chrome Frame, kan man som bruger manuelt tvinge IE til at bruge plugin'et ved at starte URL-adresser i browserens adressefelt med "cf:" (uden anførselstegn).

Det er på denne måde, Computerworld US fik de imponerende SunSpider-resultater for IE8.

Chrome Frame-plugin'et fungerer sammen med IE6, IE7 og IE8 på Windows XP og Vista. Det kan downloades fra Googles website.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere