Artikel top billede

Nyt krav fra EU: Skru så ned!

Musik på op til 120 decibel, svarer til lyden af et fly, der letter. Blot en times høj musik dagligt kan medføre døvhed. Derfor kræver EU nu en standard-volumen fra bærbare musikafspillere på 80 decibel.

Computerworld News Service: Europa-Kommissionen kræver, at alle producenter af bærbare musikafspillere tilføjer en standardindstilling af volumen på omkring 80 decibel samt en sundhedsadvarsel på alle nye enheder inden for de næste to år.

Kommissionen beder også standardiseringsrådene om at ændre hele branchens tekniske sikkerhedsstandarder for mobile enheder til at inkludere standardindstillingen på de cirka 80 decibel.

Det nuværende tilladte maksimumniveau af lydstyrken på 100 decibel for bærbare musikafspillere i EU forbliver uændret, skriver Europa-Kommissionen i en pressemeddelelse.

Det vurderes, at 10 procent af ejerne af bærbare musikafspillere i Europa (hvilket omfatter op til 25 millioner mennesker) er i risiko for at blive døve af at lytte til musik ved lydstyrker på op til 120 decibel - hvilket cirka er den lydstyrke et passagerjetfly laver, når det letter - i en time eller derover på daglig basis, udtaler kommissær for forbrugerrettigheder, Meglana Kuneva, i pressemeddelelsen mandag.

Man kan trygt lytte til musik ved 80 decibel i op til 40 timer om ugen uden at risikere høreskader, konkluderer en forskningsundersøgelse, som er foretaget for kommissionen. 80 decibel er sammenlignelig med lydstyrken fra almindelig biltrafik.

"Det er let at skrue skadeligt højt op for lydstyrken på sin mp3-afspiller, særligt på trafikerede veje eller i den offentlige transport," siger Kuneva og tilføjer, at især unge mennesker "ikke aner, at de faktisk risikerer at skade deres hørelse."

Den ny standardindstilling af lydstyrken vil ifølge Kuneva ikke forhindre brugerne i at skrue højere op, men der vil være en tydelig advarsel, så de ved, at de tager en risiko.

Branchen støtter tiltaget men advarer kommissionen om ikke at forsøge at foreskrive lydniveauer, der skal gælde for alle brugere. Branchen opfordrer Europa-Kommissionen og standardiseringsrådene til at balancere sikkerhedshensyn med brugernes ønsker og behov, når standardlydstyrken skal fastsættes.

Global harmonisering

Bridget Cosgrave, der er generaldirektør for brancheorganisationen Digital Europe, tilføjer, at musikafspillere kun er en del af problemet med tab af hørelse, men at branchen gerne vil samarbejde med hensyn til dette EU-initiativ, "for på denne måde at tjene forbrugernes interesser," siger hun.

Digital Europe opfordrer til en global harmonisering af de standarder, der vil blive anvendt i Europa.

"Uharmoniserede krav vil underminere troværdigheden og forvirre brugerne, der således forsat vil være i risiko for at udsætte sig selv for uhensigtsmæssige lydniveauer," skriver denne brancheorganisation i en pressemeddelelse.

Den advarer samtidig kommissionen mod at fastsætte "overdrevent strenge krav," og truer med, at dette blot vil drive salget af produkter til lande med mere afslappede krav.

Kuneva advarer også virksomhederne i branchen om, at hun ikke vil tolerere, hvis de ikke overholder de nye standarder. "Uanset hvor stor en virksomhed er, uansat hvor velrenommeret, så vil jeg skride til handling," siger kommissæren.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere