Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan vil Danske Bank beskytte dig mod phishing

Efter nyt og hårdere phishingangreb tager Danske Bank nu også billig teknik i brug, som gør det muligt for mailbrugere at frasortere phishingmails.

Læs også: Storbank undlod billig beskyttelse mod phishing

I kølvandet på de seneste ugers phishing-forsøg med Danske Bank som falsk afsender af flere phishingsmail, har Computerworld spurgt Danmarks største bank, hvad årsagen er til, at pengeinstituttet ikke benytter SPF.

Svaret fra koncern-sikkerhedschef Poul Otto Schousboe er, at banken nu er ved at opsætte teknologien.

"Det er vi i gang med at få ændret," siger Poul Otto Schousboe.

Han fortæller, at SPF er en rigtig god idé, men at det kræver, at alle mailservere har standarden sat op for, at det skal virke rigtigt.

"Vi vil ikke kunne blokere, at disse mails bliver sendt. Men alle modtagende mailservere vil, når vi har sat det op, have mulighed for at forespørge på, om den pågældende mail kommer fra en server, som har lov til at sende denne mail eller ej," siger Poul Otto Schousboe.

"Det er en rigtig god idé. Derfor ser vi på det, og vi gør noget ved det," siger Poul Otto Schousboe, der afviser, at det alene er den sidste uges phishingangreb, som nu har fået Danske Bank til at tage SPF i brug.

Koncern-sikkerhedschefen fortæller i øvrigt, at banken sammen med sikkerhedsfirmaet Csis arbejder på at få lukket de domæner, som bagmændende benytter til phisihingen.

De tekniske undersøgelser viser ifølge Poul Otto Schousboe, at den nye version af phishingmailen mod bankens kunder har samme bagmænd og benytter samme tekniske fremgangsmåde som ved angrebet i sidste uge.

Læs også: Storbank undlod billig beskyttelse mod phishing




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere