Artikel top billede

IBM havde i nat et nedbrud i firmaets datacenter i Brøndby.

IBM: Nattens nedbrud er ikke et nyt kæmpe-nedbrud

Nattens nedbrud hos IBM er ifølge virksomheden langt fra så omfattende som det famøse kæmpe-nedbrud 9. april sidste år.

9. april er i Danmark mest kendt for tyskernes besættelse i 1940, men i den danske it-verden er datoen også kendt for IBM's sorte dag sidste år.

Dengang gik it-firmaets datacentre ned, og det ramte blandt andre storkunder som A.P. Møller - Mærsk, Carlsberg og Arla.

I nat oplevede IBM igen et nedbrud.

Det er dog langt fra så alvorligt som nedbruddet 9. april sidste år, lyder det fra it-firmaet.

"Den her situation er en ganske anden end den, vi havde i april 2008," siger kommunikations-konsulent Louise Blichert-Toft fra IBM Danmark.

Fejlen indtraf kort før midnat.

"Cirka 23.30 i går oplevede vi en strømafbrydelse i det datacenter, vi har liggende i Brøndby. Det medførte en række problemstillinger, som blandt andet ramte Dankortet. Vi har så mobiliseret et team af tekniske specialister, som kan adressere det," fortæller Louise Blichert-Toft.

IBM: Altid kritisk
Louise Blichert-Toft oplyser, at IBM har indkaldt folk fra ind- og udland til at finde årsagen til kollapset.

Det har blandt andet medført, at en reservestab af eksperter er blevet hentet ind.

"Det er altid kritisk, når vi har nogle situationer, og der gør vi selvfølgelig alt for at få det løst i en fart. Det her er noget, som vi tager alvorligt, og det er også derfor, vi sætter så meget kapacitet ind på at få det løst så hurtigt som overhovedet muligt," siger Louise Blichert-Toft.

Hun fortæller videre, at stort set alle systemer var oppe igen omkring klokken ni her til morgen.

Louise Blichert-Toft vil ikke fortælle, hvad IBM vil sige til sine kunder, der er ramt af problemet.

"Vi er jo i en tæt dialog med vores kunder, og den dialog har vi løbende med dem. Men ikke gennem pressen," fortæller hun.

IBM havde sidste år en række uheldige sager, hvor nedbruddet 9. april var den mest omtalte. Andre sager omfattede blandt andet en fyring af IBM som leverandør af nye it-systemer til Skat.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere