Artikel top billede

Der var ikke kundetrængsel ved dagens lancering af Windows 7 i Fona på Strøget. Det var Microsofts egne folk, der fyldte mest i billedet. Foto:Nicolai Devantier

Ingen kø til Windows 7-lancering

Reportage: Der var hverken optræk til kaos, teltlejr eller kø, da Microsoft i dag præsenterede Windows 7 for de almindelige danske brugere.

"Der er solgt otte æsker," kunne den flinke Fona-ekspedient konstatere efter halvanden time.

Det var nemlig i Fona på Strøget i København, at software-giganten fra Redmond havde valgt, at skyde lanceringen af deres nye styresystem i gang.

Lignende lanceringsarrangementer fandt sted i godt 45.000 butikker kloden over.

Da Windows 2000 blev lanceret for små 10 år siden, var der inviteret et hav af kunder, partnere og journalister til en kæmpefest, der blev åbnet af daværende Microsoft-chef Jens Moberg, som indtog en røgindhyllet scene på en kæmpe Harley Davidson.

Sådan var det ikke i dag.

Ydmyg men stolt

I et ydmygt lokale i det bagerste hjørne af Fona var godt 10 erhvervsjournalister fra den danske verdenspresse klemt sammen til introduktionen på godt en time.

"Det er ikke tiden til kæmpe fester, så vi lancerer under mottoet ydmyg men stolt," fortalte Kamilla Jørning Roost, divisionschef for Windows hos Microsoft Danmark til Computerworld efter lanceringen.

Trods den stille start er forventningerne dog store.

"Vi regner med at have solgt to millioner licenser i Norden og Baltikum inden for to år," sagde Kamilla Jørning Roost.

Hun fremviste desuden en Microsoft-undersøgelse foretaget blandt Microsofts brugere.

"Vi har spurgt de it-professionelle i vores kundebase med 18.000 brugere, om de vil opgradere til Windows 7," lød det fra divisionschefen.

"399 har svaret, og blandt dem vil 30 procent opgradere indenfor de kommende seks måneder. Det tal vil stige til 55 procent i løbet af et år."

Så Microsoft lød til at være svært godt tilfreds med sin nye platform, der beskrives som et kæmpe fremskridt i forhold til den knap så succesfulde Vista-model.

"Vi har lært af erfaringerne med Vista. Derfor har vi testet Windows 7 blandt otte millioner brugere i 13 lande. Det har givet det bedste styresystem, vi endnu har produceret," lød det fra Kamilla Jørning Roost.

Du kan læse meget mere om Windows 7 i den trykte udgave af Computerworld, der kommer i morgen, og her:
I dag kommer Windows 7.





Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere