Artikel top billede

Der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser, lyder det fra Socialdemokraterne.

Socialdemokrater skælder ud: Ikke godt nok, Sander

Helge Sander har ikke sørget for at dokumentere de økonomiske aspekter af standard-beslutningen godt nok.

Der har været masser at tid til at dokumentere de økonomiske effekter ved at vælge ODF som dokumentformat.

Det nytter ikke noget, at ministeren nu komme haltende i sidste øjeblik, lyder det fra Socialdemokraterne.

Den svada kommer, fordi videnskabsminister Helge Sander (V) i går udsatte beslutningen om at vælge en eller to åbne standarder med et argument om, at det kunne blive dyrt for kommunerne, hvis valget faldet på ODF som det eneste format.

"Beslutningen er i højeste grad også økonomisk," forklarede Helge Sander efter onsdagens møde i Videnskabsministeriet.

Videnskabsministeren vil derfor besøge finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) for at diskutere de økonomiske aspekter i sagen.

Den vurdering har man dog svært ved at nikke genkendende til i Dansk Folkeparti, og nu kritiserer Socialdemokraterne, ministeren for ikke at have forberedt økonomispørgsmålet grundigt nok.

Savner konkrete data

"Økonomispørgsmålet har været på banen af flere omgange, og der har været masser af tid til at fremvise de økonomiske konsekvenser," siger Yildiz Akdogan, it-ordfører hos Socialdemokraterne.

"Vi har savnet konkrete, saglige case-historier. Vi er alle bekymrede for at pålægge kommunerne ekstraudgifter, men argumentet om økonomi er blevet brugt i flæng uden, at der har været konkrete sager, der kan vise, hvor det vil pege hen."

"Jeg savner nogle konkrete data at forholde mig til."

"Ministeren har haft lang tid til at kunne dokumentere de økonomiske aspekter, eksempelvis ved at se på internationale erfaringer. Det har vi efterspurgt mange gange," siger hun.

"Det virker søgt, at komme haltende i sidste time og sige: Hov, forresten. Dette kommer til at få økonomiske konsekvenser for kommunerne," lyder det fra Socialdemokraten.

Oppositionen står således stadig sammen i spørgsmålet om, at ODF skal være standarden, trods Sanders økonomiske bekymringer.

"Der skal et meget radikalt argument til, før vi vil genoverveje situationen. Vi ønsker ikke at pålægge kommunerne ekstra udgifter, men ministeren skal fremvise dokumentation for, at det er tilfældet," siger Yildiz Akdogan.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere