Sådan vil 2010 blive for de danske it-virksomheder

Krisen har sat fundamentale spor, men alligevel bliver 2010 ikke så dyster, som mange måske tror. Se her, hvordan 2010 bliver for de danske it-virksomheder.

2010 bliver ikke business as usual, for året bliver hverken som det krise-helvede, vi netop er på vej ud af, eller som de vilde vækst-år, der nu virker som en fjern fortid.

Sådan lyder vurderingen fra Per Andersen, direktør for IDC i Norden, med udgangspunkt i det globale analysefirmas rapport "IDC Predictions 2010," der udpeger de 10 vigtigste it-tendenser for 2010.

"Overordnet set tror jeg, at branchen ser frem til 2010, hvor man må forvente bedre vækstvilkår, end der var i 2009, fordi økonomien bliver bedre," siger Per Andersen.

IDC vurderer, at virksomhedernes agendaer i 2010 vil skifte fra de meget kortsigtede strategier til de mere mellemlange eller ligefrem langsigtede.

Væksten i it-industrien vil samlet set være på 3,2 procent på verdensplan.

"På den måde bliver det lidt sjovere, og der bliver nogle anderledes og bedre muligheder for at arbejde med de mere innovative ting. Vi tror, at innovationen kommer tilbage på agendaen," siger Per Andersen.

Krisen har sat sine spor
Men inden jublen bryder ud i direktionslokalerne, er det vigtigt at have for øje, at vi måske nok er ovre den værste krise, men ikke er tilbage til tiden før, hvor vækst nærmest var en selvfølge.

Dertil kommer, at krisen vil have sat sine spor i mange virksomheder, og det har konsekvenser.

"Går man tilbage til den tilstand og de tankerækker, man havde inden krisen, eller vil krisen i virkeligheden have skabt nogle fundamentale ændringer," spørger Per Andersen og tilføjer, at det sidste nok er det mest sandsynlige.

"For eksempel er der mange virksomheder, der er begyndt at tænke endnu mere over, hvad man gør internt og eksternt, og hvad kernekompetencerne er."

"Der er mange, der har tænkt meget over, om det er det værd, at man selv tager sig af det hele omkring it, eller om man i højere grad skal anvende eksterne services," forklarer Per Andersen.

Netop de overvejelser kan bane vej for nye it-leverandører og -produkter. Men selvom 2010 dermed tegner lyst i forhold til en mørkt 2009, så har en del virksomheder nok også travlt med at slikke de sår, krisen har påført dem i form af nedskæringer og røde tal på bundlinjen.

Så spørgsmålet er, hvor store investeringer, der er luft til i 2010-budgetterne?

"Det er lidt interessant, om man lægger it-budgetterne efter, hvordan det var i 2009, eller hvordan man tror det bliver i 2010. Ikke desto mindre forventer vi vækst, så medmindre vi tager grueligt fejl, så er der nogle budgetter, som der bliver mere luft i, og der bliver postet nogle flere penge i forskellige indkøb," lyder det fra IDC's Per Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Test: Huawei Sound X er hvad du får, når du giver en smart-højttaler det hvide snit
Smarthøjttaleren fra den kinesiske teknologi-kæmpe er desværre handikappet af storpolitik. Det er der ikke desto mindre kommet et godt slagtilbud ud af.
Computerworld
Microsoft på vej med ny funktion til Edge-browseren
En helt ny funktion, der skal gøre livet lettere for bekymrede forældre, er nu på vej til Microsoft Edge-browser.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Sådan: Giv medarbejderne frit valg og øg arbejdsglæden
Mange virksomheder udleverer stadig samme smartphone, laptop eller tablet til alle medarbejderne. Det kan koste dyrt på produktivitet, effektivitet, arbejdsglæde – og reelt også medføre ressourcespild, massivt øget administration og øgede sikkerhedsrisici. Men det behøver slet ikke at koste ekstra, hvis du giver medarbejderne indflydelse på, hvilke enheder de skal arbejde på. Tværtimod kan du med en gennemtænkt choose-your-own-device-aftale stille præcis det udvalg af enheder og tilbehør til rådighed, som både lever op til medarbejdernes forventninger og virksomhedens sikkerhedskrav.