Nu kan du hente den næste version af Ubuntu

Udviklingsarbejdet med den næste udgave af Ubuntu er i fuld gang. Se hvor du kan hente næste version, der tilbyder fem års support.

Der arbejdes på højtryk med at forme 2010-udgaven af Linux-distributionen Ubuntu.

Den første alfa-version er netop blevet frigivet.

Den næste udgave af Ubuntu er ekstra vigtig, for når Ubuntu 10.04 kommer i den færdige udgave, hvilket bliver til april 2010, skal den afløse LTS-versionen 8.04.

En LTS-version (long term support) er Ubuntus flagskib, hvilket betyder, at der ydes fem års support på server-udgaven og tre års support på skrivebordsudgaven.

Rolig opgradering
For virksomheder, der har installeret Ubuntu 8.04 Desktop, betyder det, at de har et år til at opgradere til næste LTS-udgave. Der vil nemlig stadig være et år tilbage af garantiperioden på 8.04, når 10.04 lanceres.

I de it-afdelinger, der er forsynet med Ubuntu-server, kan personalet slappe endnu mere af. Ubuntu 8.04 server understøttes nemlig helt frem til 2013.

Ubuntu 10.04 er bygget op omkring version 2.6.32 af Linux-kernen, og skrivebordet prydes med Gnome 2.29.3.

Det skulle dog også være muligt at installere KDE 4.4 på trods af, at den i øjeblikket befinder sig på beta-stadiet.

Server-versionen vil have stor fokus på cloud-baserede tjenester, mens skrivebordsversionen blandt andet skulle få en endnu hurtigere opstart, eftersom at hardware abstraktionslaget (HAL) er fjernet.

Nysgerrige og utålmodige kan hente alfa 1-udgaven af Ubuntu 10.04 på distributionens webside.

Vær opmærksom på. at det er en udviklerudgave af programmet. Der er langt fra tale om en stabil eller færdig version.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
ED-Data A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hør historien om Apples datacenter i Viborg og få indsigt i GDPR-compliance i forbindelse med hosting og storage

Valget af storage-løsning er blevet et strategisk valg, der skal passes ind i virksomhedens overordnede mål og planer. På denne konference får du overblik over de væsentligste problemstillinger og indblik i nogle af de nyeste løsninger inden for moderne datacenter-drift, cloud-løsninger, serverum, drifts-modeller og it-sikkerhed.

18. januar 2018 | Læs mere


Dell EMC Integrated Data Protection Appliance (IDPA)

Effektiv databeskyttelse er ikke let at nå med mange af nutidens løsninger, hvor der ofte er kompleksitet i opsætningen eller behovet for at styre flere punktløsninger til forskellige applikationer, platforme eller datasiloer. På seminaret præsenteres du for løsninger designet til at hjælpe virksomheder med at imødegå disse udfordringer for databeskyttelse

18. januar 2018 | Læs mere


It-sikkerhed 2018: Dit forsvar mod nye digitale trusler

Trusselsbilledet ændrer sig hele tiden. Flere end nogensinde før bliver udsat for cyberangreb, og hackerne finder konstant nye veje ind i virksomhedernes systemer. Kom og bliv opdateret på den aktuelle sikkerhedssituation. Vi går i dybden med de nyeste tendenser inden for it-kriminalitet, og når dagen er omme, er du klædt på til at styrke din virksomheds digitale selvforsvar.

23. januar 2018 | Læs mere


Computerworld
Atea-dom bliver flere måneder forsinket efter kæmpefund af materiale: "Jeg er rystet over, hvad der foregår"
Dommen i Atea-sagen er flere måneder væk. Retten i Glostrup skulle have taget stilling til skyldsspørgsmålet i begyndelsen af februar, men enorme mængder nyt sagsmateriale får sagen til at trække ud. Nu er flere weekender inddraget til retsmøder de kommende måneder.
CIO
Opråb til ERP-leverandørerne: Stram op - I opfører jer uanstændigt
Klumme: Hvorfor kan ERP-projekter ikke leveres til fastpris ligesom andre systemer? Hvordan kan ERP-leverandørerne slippe afsted med at opføre sig uanstændigt? ERP-leverandørerne har et alvorligt problem og er nødt til at gøre det bedre. Se nogle af mine vilde eksempler fra den danske it-branche her.
Job & Karriere
Dansk it-virksomhed indførte fire-dages arbejdsuge: I dag er sygefraværet rekord-lavt og direktøren har tabt sig 13 kilo
Interview: Great Place To Work kategori-vinderen IIH Nordic har indført en fire-dages arbejdsuge og taget et opgør med forstyrrende storrums-kontorer og en frustrerende mailkultur. I dag er medarbejderne gladere end nogensinde før.
White paper
Mobility - her er de aktuelle udfordringer
Hvad med sikkerheden? Mobility-bølgen fejer igennem danske virksomheder, og der er masser af muligheder og faldgruber. Sikkerheden halter, men det kan der gøres noget ved. Produceret af Computerworld.dk i oktober 2014.