Nu kan du hente den næste version af Ubuntu

Udviklingsarbejdet med den næste udgave af Ubuntu er i fuld gang. Se hvor du kan hente næste version, der tilbyder fem års support.

Der arbejdes på højtryk med at forme 2010-udgaven af Linux-distributionen Ubuntu.

Den første alfa-version er netop blevet frigivet.

Den næste udgave af Ubuntu er ekstra vigtig, for når Ubuntu 10.04 kommer i den færdige udgave, hvilket bliver til april 2010, skal den afløse LTS-versionen 8.04.

En LTS-version (long term support) er Ubuntus flagskib, hvilket betyder, at der ydes fem års support på server-udgaven og tre års support på skrivebordsudgaven.

Rolig opgradering
For virksomheder, der har installeret Ubuntu 8.04 Desktop, betyder det, at de har et år til at opgradere til næste LTS-udgave. Der vil nemlig stadig være et år tilbage af garantiperioden på 8.04, når 10.04 lanceres.

I de it-afdelinger, der er forsynet med Ubuntu-server, kan personalet slappe endnu mere af. Ubuntu 8.04 server understøttes nemlig helt frem til 2013.

Ubuntu 10.04 er bygget op omkring version 2.6.32 af Linux-kernen, og skrivebordet prydes med Gnome 2.29.3.

Det skulle dog også være muligt at installere KDE 4.4 på trods af, at den i øjeblikket befinder sig på beta-stadiet.

Server-versionen vil have stor fokus på cloud-baserede tjenester, mens skrivebordsversionen blandt andet skulle få en endnu hurtigere opstart, eftersom at hardware abstraktionslaget (HAL) er fjernet.

Nysgerrige og utålmodige kan hente alfa 1-udgaven af Ubuntu 10.04 på distributionens webside.

Vær opmærksom på. at det er en udviklerudgave af programmet. Der er langt fra tale om en stabil eller færdig version.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
AlfaPeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

23. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens It service management: Optimer dit setup med de nyeste teknologier

Det er vigtigere end nogensinde at have styr på kerneopgaverne i virksomhedens it-drift. Fra monitorering af systemerne til udrulning af applikationer, håndtering af service desken og alle udfordringerne med it-sikkerheden. Kom og bliv klogere på mulighederne for automatisering og optimering med ITSM og den nyeste robotteknologi.

24. oktober 2018 | Læs mere


Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav?

Fremtidens kommunikation: Hvad skal der til for at du kan følge med morgendagens digitale krav? Fokus for de fleste virksomheder er på at være på forkant med den digitale udvikling, der går stærkere end nogensinde tidligere. Cisco ved om nogen hvor vigtigt det er at kunne levere ”customer experience” på tværs af teknologiske platforme og med en agilitet der matcher den øgede konkurrence.

01. november 2018 | Læs mere


Premium
Ny Chrome-version kan føre til et gennembrud for PWA'erne: Google og Microsoft satser på denne nye type apps
Progressive web apps - eller PWA’er - kommer du til at høre meget mere til. Både Microsoft og Google har kastet deres kærlighed på disse apps. Se her, hvad de to selskaber ser i PWA’erne.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Undgå fælderne når du skal lease multimaskiner – her er 5 tips!
Markedet for leasing af print- og kopiløsninger kan være lidt af en jungle uden nøje brancheindsigt. Virksomheder og institutioner har i flere tilfælde accepteret kontrakter, som har bundet dem til unødigt kostbare og langvarige leasing-og lejeforløb. Underskriften er desværre bindende og derfor er det en god idé at sætte sig ind i aftalerne. I dette whitepaper giver vi dig 5 tips, så du sikrer dig de bedste vilkår.