Artikel top billede

(Foto: Torben Klint)

Tønder Kommune taber sag om udbudsregler

Tønder Kommune valgte KMD som leverandør uden at gå i udbud. Det koster nu kommunen en kendelse imod sig i Klagenævn for Udbud.

Tønder Kommune brød udbudsreglerne, da kommunen i 2008 valgte KMD som leverandør af ERP-systemet Opus - uden at gå i udbud.

Det har Klagenævnet for Udbud netop afgjort.

Selskabet Tabulex klagede til nævnet, der altså nu har givet kommunen et rap over fingrerne.

"Det gav efter vores opfattelse ikke nogen mening at gennemføre et udbud. Men det skulle vi altså have gjort alligevel. Det tager vi til efterretning, og vi vil naturligvis bestræbe os på at overholde udbudsreglerne," siger kommunaldirektør Thorkild Præstegaard til Danske Kommuner.

Ifølge kommunen var KMD den eneste leverandør, der kunne opfylde kommunens it-strategi. Derfor gik kommunen ikke i udbud.

Tidligere har Tønder Kommune forklaret dens opfattelse af sagen over for Computerworld.

Selvom kommunen tabte sagen i Klagenævn for Udbud, bliver aftalen med KMD ikke opsagt, som klageren ellers havde opfordret til.

Større sag på vej

I en anden sag om om manglende udbud, er op imod 28 kommuner i Konkurrencestyrelsens søgelys, fordi de har undladt at afholde udbud.

Her er der primært tale om køb af KMD Opus økonomi-system.

Forklaringerne fra kommunerne om hvorfor man ikke er gået i udbud er noget forskellige.

De går fra at summen på kontrakten ikke overstiger de lovpligtige krav til hvornår man skal i udbud, over at der blot er tale om en versionsopdatering til at KMD er eneste leverandør, der kan klare opgaven.

Foreløbig er indenrigsminister Karen Ellemann (V) hevet ind i den sag af Dansk Folkeparti.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere