Artikel top billede

Danske Nikolaj Nyholm går fra software-virksomheden Polar Rose til venturefonden Sunstone Capital. Han mener, den danske venturebranche har brug for mere hands-on-erfaring.

Dansk software-pioner: Derfor vender jeg hjem

Den danske iværksætterbranche får til januar tilført ny kapacitet, når den tidligere Polar Rose-topchef og iværksætter Nikolaj Nyholm vender hjem til Danmark.

Han har i en årrække stået i spidsen for det nordiske software-startup Polar Rose, der på World Economic Forum i Davos for nogle år siden blev udråbt til at være blandt verdens førende teknologi-pionerer med potentiale til at forandre verden.

Efter tidligere på året at have udstukket en ny strategi for firmaet, der blandt andet indebærer at indeksere Facebooks over 20 milliarder billeder, har den nu tidligere topchef, danske Nikolaj Nyholm, besluttet at vende snuden mod Danmark igen.

Nu på den anden side af bordet - som partner og investor i venturefonden Sunstone Capital.

Andre skulle tage over

Han forklarer, at Polar Rose, der laver software til ansigtsgenkendelse, efterhånden var nået til et modenhedsstadie, hvor andre skulle tage over.

"Beslutningen om at vende hjem er en god blanding af en række forskellige faktorer. Vi var nået til det punkt i Polar Rose, at det begyndte at give mening at få en nye CEO ind, der kunne accelerere de første par licenssalg, som vi havde foretaget," siger Nikolaj Nyholm.

Selvom han altså har været vant til at sidde i rollen som den, der skal ud og hente kapital med Polar Rose, fortæller han, at hans tidligere salg af blandt andet domæne-virksomheden Speednames har givet ham mulighed for allerede at lave lidt investeringer i det små.

"Jeg har foretaget mig et par seed-investeringer i super early stage (den første starthjælp til iværksættere, red.) og har syntes, at det har været en fantastisk måde at sprede sine muligheder og kompetencer, i stedet for at gå 100 procent operationelt på et enkelt selskab," siger Nikolaj Nyholm.

Et enormt dilemma

Han lægger dog ikke skjul på, at det ikke har været nogen let beslutning at forlade Polar Rose eller ikke at forfølge en iværksætterdrøm i tech-mekkaet i Silicon Valley i Californien.

"Jeg tror alle sammen, vi har en trang til at skabe, og det allerstørste dilemma for mig var, om jeg skulle gå ud og skabe noget nyt - altså et nyt 'startup' - eller tage investor-hatten på," siger han.

"Det har været en enorm svær beslutning, men det at kunne få mulighed for at skalere tingene herinde, fordi det er en fond af en hvis størrelse - og fordi, der er et godt team - har været udslagsgivende for beslutningen," siger Nikolaj Nyholm.

Især ser han frem til at bidrage med sine førstehåndserfaringer med at starte virksomheder op fra bunden. Erfaringer, som han mener, den danske teknologi-venturebranche mangler.

"Jeg synes, at dansk venture har behov for flere entreprenører, der selv har været det igennem og set tingene fra den anden side. Jeg vil gerne arbejde aktivt med selskaberne og ikke alene komme med pengene," siger Nikolaj Nyholm, der tiltræder i Sunstone Capital den første januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere