Artikel top billede

Piger på ICT-messe. Det er lige præcis sådan nogen, som EU gerne ser flere af inden for it-fagene.

EU vil lokke unge til it-faget med kampagne-bus

EU-Kommissionen skyder 2010 i gang med en kampagne, der skal tiltrække unge til it-fagene.

Når de unge ikke vil komme til it-virksomhederne, må it-virksomhederne komme til de unge.

Det er parolen bag en kampagne, hvor it-virksomheder og it-uddannelser i det nye år turnerer rundt i landet for at lokke de unge til at vælge levevej inden for it.

Det er EU-Kommissionen, der står bag kampagnen "e-Skills Week 2010", der vil sprede budskabet om mulighederne inden for it-fagene til især de unge mennesker.

Asiatiske lande truer

Baggrunden for marketingindsatsen er en velbegrundet frygt for, at Europa får svært ved at klare sig i konkurrencen på it-markedet med Kina og de asiatiske lande.

"Hvis Europa skal kunne hamle op med Kina og resten af Asien, er det tvingende nødvendigt, at de unge får øjnene op for it som en mulig levevej," udtaler direktør Tom Togsverd fra ITEK, der er Dansk Industris branchefællesskab for it, tele, elektronik og kommunikationsvirksomheder, og som er ansvarlig for kampagnen i Danmark.

I de kommende måneder vil offentlige institutioner, it-virksomheder, uddannelses-institutioner og elever deltage i hundredvis af forskellige aktiviteter, uddannelses-events og konkurrencer over hele Europa.

Tour-bus på torvet

E-Skills Week 2010 er i Danmark bygget op omkring en kampagne-bus, der vil gøre holdt i en række større danske byer under kampagnen, og hvor virksomheder og uddannelsessteder viser, hvad de har at byde på. Bussen vil gøre holdt ved gymnasier, men også på byens torv.

Oplysningskampagnen kulminerer i en europæisk E-Kompetenceuge 1. til 6. marts 2010.

"Det er ikke kun de unges interesse, vi skal have vakt gennem kampagnen. Vi skal også have dem, der underviser de unge i folkeskolen og på læreanstalterne med på vognen, hvis det skal batte noget. Og så skal flere virksomheder have øjnene op for, at it kan gøre deres forretning endnu bedre," siger Tom Togsverd.

Offentlige og private partnere fra hele Europa deltager i kampagnen. Herhjemme er det blandt andre Videnskabsministeriet, Undervisningsministeriet, Alexandra Instituttet og Knowledge Lab.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere