Artikel top billede

Lyngby Rådhus. Fotograf: Henrik Holst/Lyngby-Taarbæk kommune.

OpenOffice-kommune: Vi hjælper eleverne maksimalt

Eleverne i Lyngby-Taarbæk kommune har kunnet få hjælp, hvis de ville, forklarer kommunen i en pressemeddelelse. I dag bliver skolernes elevrådsformænd indkaldt til orienteringsmøde.

Lyngby-Taarbæk kommune hævder, at kommunens folkeskoleelever har mange muligheder for at få den omstridte OpenOffice-kontorpakke ind under huden. Pakken blev indført på alle kommunens skoler i efteråret.

Svaret fra kommunen kommer, efter et samlet elevråd på Virum Skole hurtigt blev trætte af OpenOffice, fordi der har været flere interoperabilitets-problemer mellem open source-kontorpakken og Microsoft Office, som i mange tilfælde er installeret på elevernes hjemmecomputere.

Elevrådsrepræsentanterne skrev derfor et åbent brev til kommunen, hvor de efterlyste undervisning i den nye kontorpakke.

Nu svarer kommuen så igen ved i dag at indkalde elevrådsformændene fra kommuneskolerne til et møde klokken 10. Samtidig bedyrer kommunen, at den kommunale it-afdeling løbende har været opmærksom på de praktiske problemer med skiftet.

"Derfor er der også stillet en række forskellige tilbud om hjælp og vejledning til rådighed for skoler og elever. Der er tilbudt cafémøder og workshops til skolerne, ligesom der er etableret diskussionsfora på skolernes intranet og lagt manualer og programmer ud til fri download. Der er også oprettet en mailbox til spørgsmål for at imødekomme eventuelle indkøringsvanskeligheder," lyder det i en pressemeddelelse fra kommunen.

Problemer på flere skoler

Åbenbart er det ikke kun Virum Skole, som har haft problemer med brugen af den nye kontorpakke.

Også på Engelsborgskolen i Lyngby-Taarbæk kommune har der været udfordringer med OpenOffice.

"Overgangen til OpenOffice giver udfordringer i lighed med andre overgange. Her på skolen har vi gjort meget ud af at orientere og vejlede i forhold til medarbejdere og elever. Vi er i god dialog med vores elevråd og har herigennem netop aftalt kurser for udskolingen, som kommer til at løbe af stablen i de kommende måneder," forklarer skoleleder Morten Bøgelund i kommunens samlede pressemeddelelse.

"Det er vigtigt for os, at specielt afgangsklasserne bliver gjort fortrolige med programpakken, således at de er klar til at gå til afgangsprøverne på betryggende vis," fortsætter Morten Bøgelund i pressemeddelelsen.

Dialog er vejen frem

Vicedirektør fra kommunens Børne- og Fritidsforvaltning, Torben Carlsen, fremhæver i kommunens udmelding til pressen, at "det er helt naturligt, at der kan opstå nogle praktiske udfordringer som kræver særlig opmærksomhed" i forbindelse med udrulningen af open source-kontorpakken.

"Vi er glade for en dialog med eleverne og har inviteret til møde […] mandag med alle skolernes elevrådsformænd. Kun gennem en god dialog kan vi i fællesskab forbedre den service som skal ydes," forklarer Torben Carlsen i kommunens orientering til pressen.

Elevrådsformændene var oprindeligt indkaldt til mødet med kommunen den 2. februar, men det er siden blevet rykket til i dag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere