Artikel top billede

Hver en øre tæller for de danske distributører

For distributører tæller de små marginaler. Særligt i krisetider skal hver en øre vendes, lyder det fra branchens bosser.

Topcheferne for de danske distributører tæller hver en øre. Krisen kræver mere fokus på de små marginaler, der i forvejen er it-branchens mindste.

Mens kun fem procent af topcheferne i den samlede it-branche vurderer likviditeten som det sted, hvor fokus bør være i 2010, er tallet for topcheferne hos distributørerne og forhandlerne næsten det dobbelte.

"Men det er vel forventeligt for en branche, der arbejder med de små marginaler," siger Kim Gerner, partner og leder af Deloittes division for teknologi, medier og tele.

Tallene stammer fra Deloittes IT-Vækstbarometer 2009, hvor omkring 300 topchefer i it-branchen er blevet spurgt om deres forventninger til fremtiden.

Derudover er de største udfordringer for distributørerne og forhandlerne den generelt faldende efterspørgsel, som også resten af it-branchen kæmper med.

Værd at lægge mærke til i den situation er, at den nuværende konkurrencesituation vurderes at være en væsentlig mindre udfordring end året før.

"De distributører og forhandlere, der vægter dette højst, er således faldet fra hele 15 procent sidste år til næsten ingenting nu - nemlig 2 procent. Det er således ikke dét, der giver distributørerne og forhandlerne søvnløse nætter," siger Kim Gerner.

Hårdt ramt på pengepungen

Men distributørerne og forhandlerne er hårdt ramt på pengepungen.

Næsten halvdelen har oplevet et fald i indtjeningen, mens kun 14 procent har formået at holde skansen i forhold til året før.

"Det har i sandhed ikke været et år, hvor mange har formået at konsolidere sin virksomhed," siger Kim Gerner.

Nu kommer pengene snart

Men hvordan tegner næste år sig da?

Spørger man topcheferne i dette segment af it-branchen sporer man en tydelig optimisme.

Hele 64 procent forventer således en stigende indtjening og hele 50 procent endda en stigning på over 10 procent.

"Belært af erfaringer fra tidligere års it-vækstbarometre er det vores vurdering, at mange - desværre - vil blive skuffede," siger Kim Gerner

Og der er vitterligt grund til bekymring.

Hver femte af distributørerne og forhandlerne har i de sidste par år følt sig truet af alvorlige økonomiske vanskeligheder.

"I en tid med likviditetsmangel er det dybt bekymrende. Det viser, hvor vigtigt det er at have hånd om likviditetsstyringen - og det særligt for distributørerne/forhandlerne - med deres betydelige pengestrømme og små marginaler," siger Kim Gerner.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

IAM-medarbejder

Optum Computational Engineering ApS

SW developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere