Artikel top billede

Virksomheder holder igen med mobile investeringer

Mange virksomheder vælger at udskyde investeringer i smartphones og bærbare computere på grund af den pressede økonomi. Det udfordrer leverandørerne.

Mobilitet har længe været - og er fortsat - et af de mest populære investerings-områder for it-cheferne.

Men en ny IDC-undersøgelse viser, at efterspørgslen på smartphones og bærbare computere blandt nordiske virksomheder er bremset op som en følge af krisen.

"For det første er det et af de steder, det stadig er nemt at spare, fordi man kan vente lidt længere tid med at opgradere. Samtidig forventer vi også lidt flere arbejdsløse, og de skal jo så ikke mobile-enables," forklarer IDC's teleanalytiker Brian Troelsen.

I IDC's globale forudsigelser for it-udviklingen i 2010 spås netop teleindustrien ellers en vækst på omkring tre procent, blandt andet fordi der er en klar tendens til at anvende den mobile platform som en strategisk platform.

"Men det er på globalt plan, og vi ser i hvert fald, at de europæiske markeder er meget svære. Efterhånden kan mobilerne ikke opveje det fald, der sker på fastnettet," lyder en forklaring på den begrænsede vækst fra Brian Troelsen.

Sådan klarer leverandørerne udfordringen

Ifølge Brian Troelsen er der tale om en midlertidig begrænset efterspørgsel på mobile produkter, men ikke desto mindre er det noget, leverandørerne er nødt til at forholde sig til.

"De skal stadig fortælle om værdien ved at skifte, så det handler om at lave ROI-beregninger, der viser, at det trods omkostninger giver et positivt feedback."

"Rent teknisk kan man lave nogle leasing-arrangementer, så man fjerner den up front-omkostning, som nogle virksomheder fokuserer på."

En interessant betragtning omkring leverandørerne af mobile produkter er, at pc-producenter i de senere år også er begyndt at producere smartphones, og samtidig er flere smartphone-producenter begyndt at producere pc'er eller netbooks.

Ifølge Brian Troelsen er det smartphone-produkterne, der umiddelbart står til den største vækst i den kommende tid.

"Det er smartphones, der driver meget i øjeblikket og holder hånden under væksten i markedet. Det er i det segment, vi ser de positive vækst-udsigter."

Mobilitet er fortsat hot

IDC-analytikeren tilføjer, at leverandørerne af de mobile løsninger ikke behøver at frygte, at efterspørgslen bliver sendt ud i frit fald på længere sigt.

"Mobilitet topper stadig investerings-listen i vores nordiske CIO-survey, så der er stadig stor efterspørgsel efter mobile løsninger sammenlignet med mange andre ting."

Brian Troelsen vurderer, at den begrænsede mobilitets-efterspørgsel formentlig vil være slut i andet halvår i år.

"Det er begrænset, hvor længe man kan holde igen med investeringerne. Der kommer et opsparet behov, man bliver nødt til at adressere på et tidspunkt," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere