Artikel top billede

Bill Gates forsvarer nu Steve Ballmers beslutning om ikke at følge Googles eksempel i Kina.

Bill Gates forsvarer Kina i striden mod Google

Den amerikanske filantrop og stifter af Microsoft, Bill Gates, bagatelliserer Googles strid med Kina om den kinesiske netcensur.

Den kinesiske regering har nu fået verdens rigeste mand, Bill Gates, på sin side i striden om netcensuren mod Google.

Dermed forsvarer Bill Gates den nuværende administrerende direktør for Microsoft, Steve Ballmers, udtalelser om, at Microsoft ikke ville følge Googles eksempel og true med at forlade Kina.

I et interview til den amerikanske tv-kanal ABC fortalte Bill Gates, at han ikke mente, at netcensuren i Kina er så alvorlig, og at den let kan omgås.

"Det er et kompleks spørgsmål. Internettets rolle har været positiv i alle lande og har givet folk mulighed for at komme i tale på nye måder. Heldigvis har de kinesiske bestræbelser på at censurere nettet været meget begrænsede. Det er let at komme rundt omkring den (censuren, red.), så jeg tror, at det er meget vigtigt at blive ved med at få internettet til at trives der," sagde Bill Gates til programmet Good Morning America på ABC.

Gates: I Tyskland er der også censur
Bill Gates kom derudover ind på, at det ikke kun er i Kina, at der er censur på nettet.

"Forskellige lande har forskellige regler om censur og pornografi. I Tyskland er nazismen censureret, og i USA ville det være et brud på ytringsfriheden. Så det er et spørgsmål om, hvorvidt man vil følge de love i det land, man er i, og hvis ikke man vil det, kan man risikere ikke at få lov til at drive forretning der," sagde Bill Gates.

Bill Gates gav yderligere nogle kommentarer til det amerikanske medie New York Times. Han var tilsyneladende ikke imponeret over Googles trusler om at trække sig ud af det kinesiske marked.

"De har ikke gjort noget, og de har fået en masse troværdighed for det," siger Bill Gates og fremhæver, at alle lande har kontroversielle love.

"Hvad er det, Google vil demonstrere? Hvis Google nogensinde trak sig ud af USA, så ville jeg tage hatten af for dem," siger Bill Gates.

Strøm af vrede kommentarer mod Bill Gates

Bill Gates' udtalelser er ikke blevet modtaget pænt af amerikanske medier. Flere teknologijournalister mener ikke, at Bill Gates' udtalelser holder.

"Han (Bill Gates, red) tager fejl. Den kinesiske netcensur er ikke meget begrænset. […] Det er noget ironisk, at Gates fortæller Google, at de bliver nødt til at følge de lokale love, når Microsoft selv har en historik med retssager i USA og rekordbøder i EU som følge af monopol-domme," skriver Preston Gralla for Computerworld USA.

'Er Bill Gates blevet Kinas stik-i-rend-dreng', spørger den britiske journalist Peter Foster fra britiske Telegraph.

Douglas McIntyre, der skriver for 24/7 Wall Street, mener, at Bill Gates har fået sig nogle magtfulde venner i den kinesiske administration og har brugt disse forbindelser til at sikre sig, at den kinesiske regering tog kraftige skridt mod piratkopiering af Windows.

Samtidig mener Douglas McIntyre, at Bill Gates kan se fordelen for Microsoft, hvis Google forlader Kina og dermed overlader markedet til Microsofts Bing.

"Han (Bill Gates, red.) bruger denne offentlige mulighed til at fortælle kineserne, at Microsoft er deres ven, og at Google ikke er det," skriver Douglas McIntyre.

Elsket i Kina

I de kinesiske medier er Bill Gates dog i dag en meget citeret mand.

'Bill Gates hepper for Kina', er rubrikken i en artikel om sagen i det kinesiske medie Global Times.

Det kinesiske nyhedsbureau Xinhua citerer også flittigt fra ABC-interviewet med Bill Gates og understreger, at Bill Gates hæftede sig ved, at den kinesiske netcensur var meget begrænset.

Generelt har Bill Gates et meget godt ry i Kina som verdens rigeste mand.

Bøger om den amerikanske rigmand er typisk bestsellere på det kinesiske marked, og blandt mange kinesiske iværksættere er Bill Gates det helt store idol.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere