Der er livlig aktivitet på it-fronten på Christiansborg i disse timer og dage op til afgørelse om de åbne standarder.

Intense forhandlinger op til standard-afgørelse

Folketingets it-ordførere og videnskabsministeren forhandler på livet løs i disse timer for at nå en fælles forståelse inden fredagens skæbnetime.

Dokumenter mailes frem og tilbage, andre gøremål må aflyses, og møderne kommer på stribe.

Sådan er situationen på Christiansborg her dagen før afgørelsen om de åbne standarder.

I morgen har SF indkaldt til forespørgseldebat, der kan føre til vedtagelse af en længe ventet afgørelse i spørgsmålet, der har hærget og splittet den danske it-verden i årevis.

Men faktisk er sagen mere og andet end en halv-nørdet diskussion om standarder.

For omsat til praksis har afgørelsen stor betydning. Den betyder nemlig noget i forhold til, hvilke dokumenter vi danskere og det offentlige kan og skal modtage.

Der er samtidig store pengeinteresser på spil.

Minister-dokument og afgørende møde i morgen
Så lobbyisme-kanonerne skyder utvivlsomt med skarpt i disse dage.

Og SF's it-ordfører, Hanne Agersnap, kan da også fortælle om livlig aktivitet.

Hun har selv aflyst et arrangement i Bruxelles for at kunne nå det hele herhjemme.

Hun oplyser, at it-ordførerne er i gang med forhandlinger, ligesom videnskabsminister Helge Sander i går sendte dem et dokument.

Hvad der konkret forhandles om, vil hun dog ikke røbe.

Hun fortæller, at næste afgørende møde afholdes ved middagstid.

"Jeg synes ministeren virker meget lyttende," siger hun.

Hanne Agersnap vurderer, at sagen faktisk godt kan ende med et bredt forlig, hvor alle partier er med.

Den socialdemokratiske it-ordfører Yildiz Akdogan oplyser også, at der forhandles på livet løst.

"Vi forhandler i øjeblikket med ministeren om at finde et fælles resultat," siger hun.

Hun fortæller, at mødet senere i dag bliver afgørende.

"Det gør det i den grad," siger hun.

Her kan du få et overblik over fejden mellem OOXML og ODF.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Digitalisering har været motoren: Landets største virksomheder har hævet produktiviteten med 10 milliarder kroner under corona
Corona-krisen har ført til øget produktivitet og en øget digital indsats. Ny undersøgelse dokumenterer sort på hvidt, at produktiviteten for en række virksomheder er øget under corona.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan grundlægger du en datacenterstrategi
Covid-19 understregede behovet for at kunne administrere datacentret på afstand – og for at lade virksomhedens øvrige medarbejdere løse endnu flere opgaver hjemmefra. Det har givet en lang række erfaringer, som kan komme din organisation til gavn på jeres videre digitale rejse. Herunder om, hvordan man optimerer forbindelsen mellem applikationer og data – og om, hvordan man målrettet placerer specifikke workloads, hvor det giver den største forretningsmæssige værdi. Det kan du læse meget mere om i denne hvidbog.