Desuden har mange store virksomheder fået øjnene op for potentialet ved at lægge en del af konsulenttimerne ud til konsulenter i lande, hvor timeprisen er noget lavere end i Danmark.
Der er dog stadig gode muligheder for at tjene penge på it-konsulentydelser, men det kræver, at konsulenterne kan tilbyde andet end almindelige hyldevarer.
Det fortæller tre forskellige konsulentvirksomheder, som Computerworld har talt med.
Hos konsulenthuset iMind, der leverer konsulentydelser omkring systemer til videndeling, har man valgt at fokusere benhårdt på konsulentbistand, der ikke blot har til opgave at løse kundens problemer, men også at sætte sig grundigt ind i hele forretningen.
"Vi vil virkelig gerne være en samarbejdspartner for kunden. Derfor går vi efter de langvarige kunderelationer," fortæller administrerende direktør Jens Ulrik Hansen fra iMind.
Han indrømmer, at det lyder som en floskel, men samtidig understreger han, at netop det at forstå kundens situation, er det, der skiller fårene fra bukkene i hans branche.
"Vi har valgt at være meget stærkt klædt på rent strategisk, således at vi forstår kundens overordnede forretningsstrategi. På den måde kan vi rådgive kunder om it-implementeringer med en dyb forståelse for de langsigtede strategier," siger direktør Jens Ulrik Hansen.
Skal forstå ledelsen
Hvis man ønsker det tætte samarbejde med sine kunder, er det altså ikke nok, at man udelukkende forstår sig på den rent tekniske implementering, men derimod mener han, at det er vigtigt, at it-konsulenter også kan sætte sig ind i de overordnede ledelsesstrategiske overvejelser.
En anden ting, iMind-direktøren fremhæver som en vigtig brik i at køre en succesfuld konsulentvirksomhed i dag, er at kunne skabe værdi for kunden allerede inden, man påbegynder det konkrete arbejde med at implementere ny teknologi.
"Vi har lange dialoger med vores kunder om, hvor de er på vej hen, og vi har kompetencerne til at tage de drøftelser med vores kunder på ledelsesniveau. På den måde kan vi også nemmere sikre, at det, der i sidste ende leveres, spiller tæt ind til den strategi," siger han.
Jens Ulrik Hansen fortæller, at mange kunder i dag står over for nye udfordringer, som de reelt ikke har de fornødne kompetencer til at imødekomme.
Både i forhold til ny teknologi, men i særdeleshed også i forhold til den strategiske udnyttelse af disse.
Artiklen fortsætter på næste side...