Det er vigtigt at gå i dialog med kunden frem for bare at tage imod en kravsspecifikation på et system, der skal opfylde en bestemt funktion.

Nye vinde blæser over konsulentbranchen

Det er hårde tider i konsulentbranchen. Offshoring og lavkonjunktur presser konsulenthuse på priserne. Her er opskriften på, hvordan du imødekommer de nye markedsforhold.

Det seneste års tid har det været op ad bakke for it-konsulentbranchen. Krisen har betydet, at mange kunder har valgt at udskyde større it-projekter, ligesom konsulentbudgetterne generelt er blevet trimmet.

Desuden har mange store virksomheder fået øjnene op for potentialet ved at lægge en del af konsulenttimerne ud til konsulenter i lande, hvor timeprisen er noget lavere end i Danmark.

Der er dog stadig gode muligheder for at tjene penge på it-konsulentydelser, men det kræver, at konsulenterne kan tilbyde andet end almindelige hyldevarer.

Det fortæller tre forskellige konsulentvirksomheder, som Computerworld har talt med.

Hos konsulenthuset iMind, der leverer konsulentydelser omkring systemer til videndeling, har man valgt at fokusere benhårdt på konsulentbistand, der ikke blot har til opgave at løse kundens problemer, men også at sætte sig grundigt ind i hele forretningen.

"Vi vil virkelig gerne være en samarbejdspartner for kunden. Derfor går vi efter de langvarige kunderelationer," fortæller administrerende direktør Jens Ulrik Hansen fra iMind.

Han indrømmer, at det lyder som en floskel, men samtidig understreger han, at netop det at forstå kundens situation, er det, der skiller fårene fra bukkene i hans branche.

"Vi har valgt at være meget stærkt klædt på rent strategisk, således at vi forstår kundens overordnede forretningsstrategi. På den måde kan vi rådgive kunder om it-implementeringer med en dyb forståelse for de langsigtede strategier," siger direktør Jens Ulrik Hansen.

Skal forstå ledelsen
Hvis man ønsker det tætte samarbejde med sine kunder, er det altså ikke nok, at man udelukkende forstår sig på den rent tekniske implementering, men derimod mener han, at det er vigtigt, at it-konsulenter også kan sætte sig ind i de overordnede ledelsesstrategiske overvejelser.

En anden ting, iMind-direktøren fremhæver som en vigtig brik i at køre en succesfuld konsulentvirksomhed i dag, er at kunne skabe værdi for kunden allerede inden, man påbegynder det konkrete arbejde med at implementere ny teknologi.

"Vi har lange dialoger med vores kunder om, hvor de er på vej hen, og vi har kompetencerne til at tage de drøftelser med vores kunder på ledelsesniveau. På den måde kan vi også nemmere sikre, at det, der i sidste ende leveres, spiller tæt ind til den strategi," siger han.

Jens Ulrik Hansen fortæller, at mange kunder i dag står over for nye udfordringer, som de reelt ikke har de fornødne kompetencer til at imødekomme.

Både i forhold til ny teknologi, men i særdeleshed også i forhold til den strategiske udnyttelse af disse.

Artiklen fortsætter på næste side...
IT-JOB
Se flere it-job hos
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Hybrid Cloud - placer dit workload hvor det giver mest værdi

De fleste virksomheder er forlængst begyndt at anvende cloud-services til produktivitet, onlinemøder og meget andet. Men de næste trin på cloudrejsen er svære. På dette seminar vil du høre om den metodik, der gør det muligt at tage de næste skridt på cloudrejsen - og få indblik i praktiske eksempler.

25. februar 2021 | Læs mere


The intelligent business: From neat idea to reality

The choice to become a more intelligent business and optimize workflows is not always straightforward, but it requires that you take a step back and see the possibilities in other ways. Come inside when we try to focus on the intelligent business. Hear how SAP S / 4HANA makes processes intelligent and transforms traditional workflows.

26. februar 2021 | Læs mere


AI og machine learning i praksis: Fokus på teknologi og best practice

Vi kender til kunstig intelligens og machine learning, men hvordan udnytter vi dem i praksis? Hør om de aktuelle erfaringer med AI og machine learning, og bliv endnu klogere på fremtidens mulige tendenser, når det kommer til AI og machine learning.

02. marts 2021 | Læs mere


Premium
Bankdata efter hård kritik af it-sikkerheden fra Finanstilsynet: Vi kan godt genkende kritikken
Interview: Bankdata kan godt nikke genkendende til den række af kritik-punkter, som Finanstilsynet retter mod selskabets it-sikkerhed. Men der er en god forklaring, mener compliance-direktør Lene Weldum.
Computerworld
Spotify på vej med kæmpe satsning: Vil være mere end blot en musikstreamingtjeneste
Svenske Spotify er klar med en række nyheder, der rækker længere end blot lyd.
CIO
Der findes ikke noget vigtigere for din virksomhedskultur end psychological safety
Klumme: Forskningen er entydig: Vidensarbejde er mere effektiv, når du tør stille spørgsmål, rejse kritik og indrømme fejl helt uden frygt for at blive straffet eller gjort til grin. Hvis du ikke har fokus på denne del af din virksomhedskultur, så lever din virksomhed og dine medarbejdere ikke op til deres fulde potentiale.
Job & Karriere
IBM Danmark trækker tilbud om frivillige fratrædelser tilbage for stort antal ansatte: "IBM har taget røven på sine ansatte"
Som led i IBM Danmarks store fyringsrunde fik 130 ansatte grønt lys til at forlade selskabet på en frivillig fratrædelsesordning. Men nu har IBM Danmark trukket det oprindelige tilbud tilbage for størstedelen af de ansatte.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.