Artikel top billede

Tjen flere tusinde kroner på at finde fejl i Chrome

Hvis du finder fejl i Chrome-browseren, er der nu penge og hente. Læs her hvorfor Google vil betale dig for det.

Hvis du finder en fejl i Goggles browser, Chrome, kan du nu få over 2.700 kroner, eller hvad der svarer til 500 dollars, for det.

Google vil nemlig betale dig for væsentlige fejl fundet i Chrome-browseren og den underliggende kode.

Et panel af sikkerhedseksperter skal vurdere, om de fundne fejl er markante nok til, at der skal udbetales en dusør.

Hvis fejlen er særlig alvorlig, vil dusøren være over 7.200 kroner eller 1.337 dollars. Beløbet er en reference til online-nørders såkaldte "leet"-sprog, hvor ordet "leet" skrives med tallene 1337.

Ideen med dusøren er at skabe mere interesse hos udviklere for Googles browser, der har betydeligt færre brugere end Internet Explorer og Firefox.

"Jo flere personer, der er involveret i at kigge grundigt på Chromes kode og opførsel, jo mere sikre er vores millioner af brugere," skriver Chris Evans fra Google Chrome Security.

Microsoft ikke med på vognen

Mens Mozilla og nu Google begge belønner fundne fejl i Firefox og Chrome, skal du ikke regne med at kunne komme til at modtage penge, hvis du finder fejl i Internet Explorer.

Microsoft siger til CNET, at man ikke udbetaler dusører, når brugerne finder fejl - og heller ikke kommer til det. Microsoft mener nemlig ikke, det er den bedste måde at sikre forbrugerne et sikkert produkt.

Dusøren er ikke stor nok

Selvom man skulle mene, at Googles nye tiltag ville blive modtaget med glæde hos udviklere og nørder rundt omkring, er dusøren allerede blevet kritiseret. Mange mener simpelthen, at dusøren er for lille.

Charlie Miller fra rådgivningsfirmaet Independent Security Evaluators udtaler til CNET, at han synes, dusørens størrelse er en fornærmelse

Selv om han tidligere har opfordret firmaer til at betale for fundne fejl, er han ikke begejstret over Googles dusør, da man kan få mange flere penge fra andre dusørprogrammer som for eksempel Zero Day Inititiave.

"Hvis jeg fandt en fejl i Chrome, kunne jeg sælge den til Zero Day Initiative for 2.000 dollars, så hvorfor skulle jeg give den til Google for 500 dollars? Det giver ingen mening," udtaler han til CNET.

Du kan læse mere om, hvordan du får penge for at finde fejl på The Crominum Blog.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere