Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

IBM: Snart bliver BI en del af også din hverdag

Brugen af business intelligence spreder sig støt og roligt i virksomhederne. Det er it-afdelingen nødt til at forholde sig til.

Computerworld News Service: I dag når business intelligence kun ud til 15 til 20 procent af brugerne i en virksomhed, men tallet vil eksplodere til 65 procent inden for de næste fem år, mener IBM.

I takt med at brugerne bliver fortrolige med analysesystemerne, vil it-medarbejderne ikke have andet valg end at begynde at forholde sig til den stormflod af forespørgsler, der utvivlsomt vil blive resultatet, mener Jason Gartner, der er chef for analyse-udviklings i IBM Canada.

"For hver information, man tilbyder, vil de kræve dobbelt så meget tilbage. Du giver dem en global optælling af brugere, og straks efter vil du blive spurgt efter en global optælling inddelt efter geografisk placering. Pludselig drejer det sig om fire gange så meget information," siger han.

Fløjtende ligeglade med kilden

I takt med brugerforespørgslernes eksponentielle vækst vil den daglige udfordring for it-medarbejderne blive at servicere den slags behov, mener Jason Gartner.

I virksomhedens dagligdag er forretningsbrugerne adskilt fra it-afdelingen, som vil findes i baggrunden. It-afdelingen skal først og fremmest sikre, at data er 'ren', rationaliseret og på det detalje-niveau, som brugerne efterspørger.

"Brugerne er ligeglade med, hvor data kommer fra. De er ikke interesserede i den måde, du har fået adgang til informationerne," siger Jason Gartner.

Glen Sheffield, specialist i informations-styring i IBM Canada, fortæller, at produktlandskabet er blevet langt mere komplekst for it-professionelle i løbet af de seneste 15 år på grund af alle de mange muligheder i forhold til databaser, analyser, netværk, storage og servere.

"Verden er blevet mere forvirrende, der er flere valgmuligheder. Det er på tide at begynde at overveje, hvordan vi kan levere hurtigere," siger han.

Simplere, hurtigere, bedre - og mere integreret

Af samme grund siger Glen Sheffield, at den næste trend for leverandører, inklusive IBM, bliver at gøre tingene simplere med integreret hardware og analyseredskaber.

Det var præcist det, IBM prøvede at gøre med lanceringen af virksomhedens Smart Analytics sidste september. I januar afslørede Microsoft og Hewlett Packard det, de kaldte et "gennembrud" i integrationen mellem de to virksomheders portfolio.

Jason Gartner fortæller, at IBM ikke regner med at kunne løse alle kundeproblemer med den integrerede tilgang, men at det vil give medarbejderne mulighed for at fokusere på virksomhedernes behov frem for på "alle småtingene, skruerne og møtrikkerne."

It-medarbejderne vil i stedet kunne bruge tiden på at skræddersy de tilgængelige analyseapplikationer og tilføje moduler efter behov, tilføjede han.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




IT-JOB

NEM IT-Solutions A/S

IT-driftskonsulent

Infomedia A/S

Head of IT Operations

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

UI-designer med flair for apps
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere