Artikel top billede

Intel vil smide superchip i nye tablet-pc'er

Intel har fuld gang i fokuseringen på de nye tablet-pc'er.

Computerworld News Service: Intel går efter en bid af tablet-kagen med sine mest strømeffektive processorer - heriblandt en kommende Atom-processor, der er designet til mobiltelefoner, oplyser virksomheden.

Fornylig løftede Intel sløret for OpenPeak, der er et referencedesign af en tablet-pc, der benytter en af disse kommende chip med kodenavnet Moorestown.

Denne tablet-pc, OpenTablet 7, får en Atom-baseret CPU og en touchscreen, der er designet til multimedia og videokommunikation. Den er ifølge OpenPeak lige så tynd som en fotoramme og vejer 0,52 kilogram.

Du kan læse mere om den nye bølge af superphones her.

Tablet-pc'er udgør et potentielt vækstområde for nyere og kommende strømbesparende og prisbillige Atom-processorer, fortæller Suzy Ramirez, der er talskvinde for Intel.

"Men det begrænser sig på ingen måde til Atom - Intel har en vifte af produkter, der vil muliggøre forskellige design af tablet-pc'er," fortæller hun uden dog at navngive andre processorer.

Der er allerede blevet fremvist smartphones med Moorestown-chippen. Ved Consumer Electronics Show i januar viste Intels koncernchef Paul Otellini smartphonen GW990 fra LG Electronics.

Den bruger Intels chip og vil komme på markedet senere i år.

Finske Aava Mobile fremviste også en prototype af en smartphone med Moorestown-chippen ved Mobile World Congress i sidste uge i Barcelona.

OpenTablet bliver ifølge OpenPeak lanceret i årets andet halvår. Intel angiver lanceringen af Moorestown-chippen til omtrent samme tid.

Nødt til at kigge efter nye markeder

Intel har ikke megen tilstedeværelse inden for mobility udover netbooks, hvoraf de fleste indeholder Atom-chip, siger Dean McCarron, der er ledende analytiker hos Mercury Research.

Da væksten i pc-salget fortsat falder, er Intel nødt til at kigge efter nye markeder såsom tablet-pc'er og smartphones for selv at opretholde vækst, siger McCarron.

For et år siden offentliggjorde Intel, at virksomheden ville bruge knap 38,3 milliarder kroner i løbet af de næste to år på at modernisere fabrikkerne for at kunne producere mindre, mere strømeffektive chip i et forsøg på at træde ind i nye markeder.

Tablet-pc'er og smartphones kræver strømbesparende processorer, så Atom er ifølge McCarron den rigtige chip for Intel at bruge til at bane vejen ind i nye markeder. Atom-processoren er baseret på x86-arkitekturen, der bruges i bærbare og stationære, og Moorestown er muligvis Intels første strømbesparende x86-chip, der passer til andre enheder end almindelige bærbare og netbooks, siger McCarron.

"Dette er i sidste ende Intels mål - ikke verdensherredømme men dominering af x86-markedet," siger McCarron. "Intel ønsker at få x86 ned i så mange markedssegmenter som muligt."

Intel står dog overfor en stærk konkurrent i ARM, hvis processorer sidder i de fleste smartphones og er hurtigt på vej ind i tablet-pc'erne. Mange af de tablet-pc'er, der blev fremvist ved CES i januar bruger ARM-processorer. Producenter som Dell og Lenovo har allerede annonceret tablet-pc'er med ARM-chip.

Apples tablet-pc, iPad, indeholder en Apple A4-chip, som ifølge rygter også benytter en ARM-processor.

På trods af Intels bestræbelser er ARM et skridt foran i udviklingen af strømbesparende processorer, der er ideelle til tablet-pc'er og smartphones, siger McCarron.

Intel har forsøgt at reducere Atoms strømforbrug, men det kan tage flere år, før Intel kommer i nærheden af at indhente ARM, vurderer McCarron.

Oversat af Thomas Bøndergaard




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Test Engineer

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere