DDos-angreb sender Wannafind i sort

Både kundernes hjemmesider, mailservere og virksomhedens egen ip-telefoni gik i sort, da webhotellet Wannafind/UnoEuro tirsdag blev ramt af et omfattende distribueret oversvømmelsesangreb (DDoS).

Webhotellet Wannafind/Unoeuro blev tirsdag morgen ramt af et omfattende DDoS-angreb, som i timevis sendte hele virksomheden i sort på nettet.

Hverken firmaets mailservere, kundernes webservere eller firmaets ip-telefoni fungerede.

Angrebet startede tirsdag klokken 06.30 og betød, at adgangen til firmaets omkring 200 servere først blev meget langsom og siden umulig for firmaets 52.000 kunder.

- Normalt ligner det typisk et problem på TDCs netværk. Men det viste sig at være et DDoS-angreb mod en af vores ip-adresser, siger Pelle Smidt, direktør i selskabet.

Bombarderede server

Et såkaldt DDoS-angreb (Distributed Denial-of-Service) kan lægge en web-server ned ved at bombardere den med trafik.

Efter at have kontaktet TDC fandt firmaet ud af, at angrebet var rettet mod en specifik ip-adresse.

Og det gjorde det omkring klokken ni muligt at lukke ned for den angrebne server samtidig med, at TDC begyndte at sende de ip-forbindelser, som prøvede at kontakte serveren, ned i et såkaldt sort hul.

Det betød, at alle servere og services bortset fra den angrebne server fungerede igen klokken 09.50, fortæller Pelle Smidt.

Dermed kunne langt de fleste kunder igen bruge deres services.

Aner ikke hvor det kom fra

Det har ikke været muligt at spore angrebets oprindelsessted, fordi et DDoS-angreb netop kendetegnes ved, at mange computere samtidig sender forespørgsler mod offer-maskinen.

Og det gør det umuligt at spærre for adgangen til angriberne.

Ifølge Pelle Smidt er der intet særligt indhold på den angrebne server, som hostede hjemmesider for 500 kunder.

Men direktøren formoder, at ene eller anden har set sig sur på en af firmaets kunder med en hjemmeside på serveren.

- Måske har der været noget indhold, som har krænket en anden kultur. Men der kan være mange årsager til angrebet, siger Pelle Smidt.

Angrebet har ifølge Pelle Smidt været til stor gene for firmaet, som også i dag oplever stor trafik mod serveren.

Ukendt tab

- Sådan et angreb betyder ufatteligt meget. Alle vores kunders hjemmesider kunne ikke nås, alt vores ip-telefoni blev lammet, og de store kunder kunne ikke tilgå deres dedikerede systemer, siger Pelle Smidt.

Ifølge direktøren er følgerne af sådan et angreb svær at måle i kroner og ører, og han kan derfor ikke nævne et beløb.

- Men et eller andet skal det nok have kostet os, siger Pelle Smidt.

Wannafind/UnoEuro hører hjemme i Skanderborg og har 32 ansatte medarbejdere. Virksomheden omsatte sidste regnskabsår for 38 millioner kroner og havde et overskud på omkring 2 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere