Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Sådan er vi i Danmark: Effektive og indadvendte

Krisen har fået danske it-virksomheder til at stramme gevaldigt op på forretningen. Også meget mere end it-virksomheder i de lande, vi normalt sammenligner os med. Det mener vi i hvert fald selv.

Danske it-virksomheder er blevet top-effektive under finanskrisen. Det mener de i hvert fald selv.

Ifølge en undersøgelse, som analysefirmaet IDC har foretaget blandt 500 danske it-leverandører og 700 it-kunder, mener 61 procent af leverandørvirksomhederne, at de er blevet mere effektive i skyggen af finanskrisen. For kundernes vedkommende er andelen 52 procent.

Det er en signifikant højere andel end både i Sverige og Holland, hvor en tilsvarende undersøgelse er foretaget. Og det kan der være to årsager til, anslår IDC.

"Enten lyver danske virksomheder mere, end man gør i de andre lande, eller også har vi i Danmark rent faktisk været bedre til at udnytte krisen til at få optimeret virksomhedens processer og den måde, vi arbejder på," siger Per Andersen, der er administrerende direktør for IDC Nordic.

Men selvom det selvfølgelig er oplagt at tænke, at janteloven er på retræte, og at vi som følge heraf ser os selv i et lidt for rosenrødt skær, så hælder Per Andersen alligevel mest mod den anden forklaring.

"I Danmark har der være meget fokus på optimering af forretningsprocesser, Lean og alle de øvelser, der relaterer sig til at effektivisere virksomhederne," siger han.

Danskere er mere indadvendte

Per Andersen fortæller, at der ikke er noget usædvanligt i, at danske virksomheder tilsyneladende klarer sig bedst i disciplinen effektivisering.

"Fra andre undersøgelser ved vi, at det er typisk dansk at vende blikket indad og overveje, hvordan vi kan optimere vores virksomheder, når krisen kradser. Svenske og finske virksomheder for eksempel er mere udadvendte og optagede af at finde nye markeder og opfinde nye produkter, når tiderne er hårde," siger han.

Optimisme på grund af multimedieskat

Et andet område, som Danmark adskiller sig på, er, at danske hardwareforhandlere ser noget lysere på fremtiden, end tilsvarende virksomheder i de andre lande gør.

"Det ser ud til, at hardwarebranchen i Danmark er noget mere optimistisk end den i Sverige og Holland. Det er ret påfaldende i forhold til, at vores prognose for hardwaresalg i 2010 ikke er specielt positiv. Her er IDC nok mere på linje med, hvad de svenske og hollandske virksomheder tror," siger Per Andersen.

Udover at de høje forventninger kan forklares med ren ønsketænkning, så mener Per Andersen også, at forventningerne skyldes multimedieskatten.

"Visse hardwareleverandører ser jo multimedieskatten som deres redning, fordi de nye regler gør det muligt at sælge it-udstyr til medarbejdere, der kan betale med et træk i bruttolønnen," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere