Artikel top billede

Gartner fraråder Android på din business-telefon

Googles Android-platform er uegnet til erhvervsbrug, fordi mobilplatformen mangler fundamental sikkerhedsunderstøttelse, mener Gartner.

Selv om analysehuset Gartner spår Googles mobilplatform Android en lys fremtid, så er det ifølge Gartner-analytiker Leif-Olof Wallin endnu for tidligt at satse på Android til erhvervsbrug.

Det skyldes, at Android-telefonerne mangler sikkerhedsunderstøttelse på en lang række områder.

"Android går ikke i en forretningssammenhæng. Hvis man kigger på e-mail-implementeringen i Android, så fungerer selve replikeringen glimrende, men ingen af de sikkerhedspolitikker, der normalt er implementereret, virker," siger Leif-Olof Wallin, der er research vicepræsident hos Gartner.

Han understreger, at det blandt andet drejer sig om at sætte passwords, password time out, fjernlåsning og muligheden for at slette indholdet på smartphonen, hvis den bliver tabt eller stjålet (remote wipe).

Dyrt og svært at rette

Leif-Olof Wallin har spurgt de største Andoid-leverandører som HTC og Motorola om Android-sikkerhedsproblemerne, men ingen af selskaberne er endnu vendt tilbage med et svar.

"En del af udfordringen er jo, at mail-delen er en integreret komponent af Android. Mail-synkroniseringen ligger i selve operativsystemet. Problemerne bliver derfor manglende sikkerhed, fordi det er svært og dyrt for mobil-leverandørerne at komme så dybt i operativsystemet og rette," forklarer Gartner-analytikeren.

Han peger på, at det er op til Google at fikse problemet.

"Google er vanvittigt dygtige til at drive et økosystem, men selskabet er jo ikke specielt vant til at udvikle produkter til professionelt brug. Først ser vi produkter til forbrugere og nogle år efter kommer den professionelle version, som vi også har set med Google Apps," fortæller Leif-Olof Wallin.

Gartner-analytikeren vurderer samtidig, at den manglende sikkerhed til forretningsbrug i første omgang ikke vil skade Android særlig hårdt, fordi kun 10 procent af alle smartphones bliver indkøbt til erhvervsbrug.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere