Artikel top billede

Politiet tygger på KMD-granskning

Politiet har endnu ikke besluttet om KMD skal undersøges for dets massive gaveregn over kommunale topfolk.

Politiet tygger lige nu på om det vil undersøge KMD's gaveregn over kommunale embedsmænd.

"Det har vi ikke truffet beslutning om endnu," siger kommunikationsmedarbejder Sandra Schwartz fra København Vestegns Politi.

Hun vil ikke oplyse, hvornår der i givet fald vil falde en afgørelse om det.

Kan være strafbart

Tidligere har lektor Sten Bønsing fra Aalborg Universitet understreget, at ikke kun det at modtage koncertbilletter, middage, golf og andre gaver er bestikkelse.

Også giveren kan straffes. Det kræver dog - i modsætning til modtageren - at der er klare beviser for, at der kommer noget ud af bestikkelsen.

Foreløbig er en del topembedsmænd kommet i klemme fordi de med den ene hånd har tegnet kontrakter med KMD uden om udbud og med den anden har modtaget gaver fra KMD.

Kommunaldirektøren i Hillerød Kommune er blevet politianmeldt, ligesom formanden for Transparancy Internationals danske afdeling over for BT. har opfordret borgere til at politianmelde andre modtagere af gaver.

KMD nægter bestikkelse

Hos KMD har man tidligere pure nægtet, at selskabet skulle være involveret i bestikkelse.

Man har bremset gaveregnen og har udstukket nye retningslinjer.

Hos KMD afviser HR- og kommunikationsdirektør Karin Skjødt Hindkjær igen, at KMD skulle have overtrådt lovgivningen.

Ser KMD frem til at politiet træffer en afgørelse om at undersøge Jer eller ej?

"Vi mener ikke, vi har overtrådt lovgivningen, og politiet er altid velkommen til at henvende sig," siger hun.

Vil ikke overdrage lister over embedsmænd

Vil KMD - uanset om politiet tager sagen op eller ej - henvende sig til politiet og overdrage lister over de embedsmænd, der har modtaget gaver fra KMD?

"Det ser vi ikke nogen anledning til, da vi ikke mener, at vi har overtrådt lovgivningen."

I har måske ikke overtrådt lovgivningen, men vil I ikke med aflevering af listerne kunne hjælpe politiet med at tjekke om embedsmænd rundt om i landet har overtrådt reglerne?

"Hvis politiet henvender sig, vil vi selvfølgelig være behjælpelige, men vi kan ikke se, at det skulle være nødvendigt. Det er ikke vores opfattelse, at vi har overtrådt lovgivningen," siger selskabets kommunikationsdirektør.

For nylig udskiftede KMD sin ny marketing og salgsdirektør, som må formodes at være tæt på selskabets kundeaktiviteter. Den nye på den post bliver Karen Nielsen, der afløser Hans Henrik Von Platen-Hallermund.

Selskabet afviste dog, at det skulle have noget med gaveregnen at gøre.

I konkurrencestyrelsens søgelys

Mens it-selskabet med en omsætning på næsten fire milliarder kroner altså må afvente politiets gøren og laden omkring gaverne, så har en anden myndighed et kig på selskabet.

Det er Konkurrencestyrelsen.

KMD meddelte selv i sit nye regnskab, at "Konkurrencestyrelsen har foretaget kontrolbesøg på selskabets adresse for at afdække, om der på markedet for it- løsninger til kommuner i Danmark foregår konkurrencebegrænsende aktiviteter."

"Konkurrencestyrelsen har meddelt, at sagen vil blive forelagt for Konkurrencerådet, hvilket forventes at ske ultimo 2010 eller primo 2011."

Oplysningerne bekræftes af styrelsen, der ikke vil oplyse, hvornår den forventer en endelig afgørelse i sagen.

Til gengæld har styrelsen oplyst, at den kommer med en redegørelse i løbet af foråret omkring de 30 kommuner, der undersøges for at have tegnet KMD-kontrakter uden om udbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere