TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

"Vi er for lille et land til at gøre os gældende i den tunge grundforskning og de store opfindelser," siger Niels Bjørn-Andersen, professor i it ved CBS.

Danmark er for lille til udvikle hightech-produkter

Det er utopi at tro, at Danmark kan gøre sig gældende i forskning og udvikling af it og elektronik. I stedet skal vi satse på at være gode handelsfolk. Det mener professor Niels Bjørn Andersen fra CBS.

"Der er rigtig mange i Danmark, der efter min mening har en naiv og forkert opfattelse af, at Danmark skal leve af at eksportere hightech-produkter. Men reelt set har Danmark først og fremmest fået en blomstrende økonomi af at være gode handelsfolk," sådan lyder den kontroversielle udtalelse fra professor i it Niels Bjørn-Andersen fra CBS.

For nylig kom det årlige Networked Readiness Index, der viste, at Danmark var faldet fra en førsteplads til en tredjeplads. Nogle af de punkter, hvor Danmark klarer sig dårligst, er i forhold til antallet af patenter samt vores eksport af hightech-produkter.

Niels Bjørn-Andersen mener dog ikke, at det er noget, som vi skal satse på at ændre markant.

"Vi er for lille et land til at gøre os gældende i den tunge grundforskning og de store opfindelser. Det, som vi i virkeligheden er gode til, er at videreudvikle, udnytte og sælge teknologien," siger han.

Placeringerne er flotte
Socialdemokraternes it-ordfører, Yildiz Akdogan, fortalte forleden til Computerworld, at hun ser det som meget problematisk, at Danmark har mistet førstepladsen på Networked Readiness Index.

Ligeledes har også ITEK og IT-Branchen råbt vagt i gevær på baggrund af faldet på ranglisterne.

Niels Bjørn-Andersen mener dog ikke, at der er grund til bekymring.

"Jeg synes, vores placeringer er flotte. Om man ligger som nummer et, tre eller fem er efter min mening ikke så afgørende. Virksomheder fravælger ikke Danmark af den grund," siger Niels Bjørn-Andersen.

Artiklen fortsætter på næste side...


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Edgemo A/S
Salg af hardware, software, konsulentydelser og services inden for virtualiseret infrastruktur, cloud, datacenteret og unified communication.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Dine Office 365 data er ikke sikre i skyen!
Hvis din virksomhed er blandt det hastigt voksende felt af virksomheder, som har migreret til Office 365, så kender du allerede til de mange fordele, der er ved Microsofts cloud-baserede suite. Men er du også klar over din organisations ansvar for at kontrollere og styre dine Office 365 data? Du tror måske, at der er back-up på dine gemte Office 365 data i skyen, men dette er desværre en forkert perception. Hvad hvis en medarbejder ved en fejl sletter en vigtig mail eller en vital rapport? Eller hvad hvis en utilfreds medarbejder gør det med vilje? Det er ikke kun denne slags fejl eller onde handlinger, du skal bekymre dig om, for de begrænsede sikkerhedspunkter der er bygget ind i Office 365 gør, at I er meget sårbare. I dette white paper bliver du klogere på, hvordan I kan sikre jer og undgå at ovenstående scenarie udfolder sig.