Artikel top billede

IBM raser over anklage om skattefusk

Enhedslistens beskyldninger om skatteunddragelse får Big Blue op i det røde felt. "Vi betaler selvfølgelig skat i Danmark," fnyser IBM ad beskyldningerne.

Et af verdens største it-selskaber, IBM, raser ad de oplysninger, som Enhedslistens skatteordfører, Frank Aaen, har fremført mod Big Blue og en lang række andre multinationale selskaber om skatteundragelse i Danmark trods selskabernes milliardomsætninger.

"Frank Aaen taler mod bedrevidende, og det minder om en politisk agenda frem for noget andet. Han går åbenbart efter store selskaber med skatteunddragelser, men sådan et selskab er IBM ikke," siger IBM's pressechef, Carsten Grønning, til Computerworld.

Carsten Grønning understreger, at IBM i de sidste 20 år har lagt omkring 4,5 milliarder skattekroner i Danmark.

"IBM betaler selvfølgelig skat i Danmark," raser Carsten Grønning, der mener, at det er helt uacceptabelt at inddrage IBM i den flok af selskaber, som spekulerer i skattefusk.

Overvejer modtræk mod Enhedslisten

IBM er uforstående over, at Frank Aaen blandt andet fremhæver 2008 som et år uden skattebetaling, fordi selskabet havde ekstraordinært høje poster i et år, hvor selskabet også oplevede et massivt nedbrud den 9. april og hele IT Factory-sagen, hvor IBM var godt fedtet ind i Stein Baggers leasing-karruseller.

IBM har kendt til Enhedslistens oplysninger i små to ugers tid, og svarede oprindeligt på Frank Aaens henvendelse med, at selskabet betaler skat i Danmark.

"Vi forventede med baggrund i vores svar, at IBM ikke ville blive nævnt i rapporten," fortæller Carsten Grønning om henvendelsen fra Enhedslisten.

Nu overvejer selskabet så, hvad det skal gøre mod Frank Aaens oplysninger om, at IBM ikke betaler skat i Danmark.

"Lige nu er der et forkert billede af vores gøren og laden på skatteområdet, og det bliver vi jo nødt til at forholde os til," siger Carsten Grønning og nævner blandt andet pressenævnet som en mulighed for at få lukket munden på Frank Aaen.

Det har desværre ikke været muligt for Computerworld at få en kommentar fra Hans Iakob Estrup, der er administrerende direktør hos den anden it-gigant, som Frank Aaen nævner som en skatteunddrager i sin undersøgelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere