Artikel top billede

Office 2010 endelig på vej til kunderne

Den nye Office-pakke er nu klar i den originale engelsksprogede version. Men hvad med den danske?

Computerworld News Service: Microsoft Office 2010 har nået en stor milepæl med versionen "release to manufacturing" (RTM), der baner vejen for, at softwaren kan blive leveret til kunderne fra 27. april, oplyser Microsoft.

Office 2010, SharePoint 2010, Visio 2010 og Project 2010 har nu alle fået RTM-status, hvilket betyder, at den endelige kode er låst, og softwaren er klar til at blive leveret til pc-producenterne, brændt ned på cd'er eller blive gjort tilgængelig som download fra Microsofts websites.

Produkterne vil nu blive udrullet i flere stadier.

Volume licence-kunder med Software Assurance vil kunne downloade produkterne på engelsk fra Volume Licensing Service Center fra 27. april, og kunder med mange licenser men uden Software Assurance vil kunne købe produkterne fra Microsofts partnere fra 1. maj, forklarer et blogindlæg fra Microsoft.

Office 2010 kommer i detailhandlen i USA til juni, men hvis man ikke kan holde ventetiden ud, kan man forudbestille allerede nu i Microsofts onlinebutik.

Microsoft har ikke offentliggjort nogen tidsplan for andre sprogversioner af 2010-produkterne, men de vil sandsynligvis følge lige i kølvandet på den engelske.

I onlinebutikken findes tre udgaver af Office 2010: Office Professional til 500 dollars, godt 2.700 kroner; Office Home and Business, som ikke indeholder programmerne Publisher og Access, til 280 dollars, godt 1.500 kroner; samt Office Home and Student, som hverken indeholder Publisher, Access eller Outlook, til 150 dollars, cirka 830 kroner.

Og det er jo ingen ordentlig udgivelse fra Microsoft uden en "officiel lanceringsbegivenhed", så chefen for virksomhedens Business Division, Stephen Elop, vil være vært ved en begivenhed 12. maj, der vil blive transmitteret live på tv fra "verdens største tv-studio: NBC Studios i New York City," oplyser Microsoft.

Flere en 5.000 testere

RTM er en stor milepæl for de Microsoft-udviklere, der har puklet med at få softwaren ud af døren. Det er også en stor dag for Microsoft, som stadig får en stor del af sin omsætning fra Office, selvom prisbillige, webbaserede alternativer fra Google, Zoho og andre bliver mere og mere populære.

Faktisk ligger nogle af de største ændringer i Office 2010 i online-delen. Softwaren indeholder Office Web Apps, som er letvægtsudgaver af Word, PowerPoint, Excel og OneNote, der kan tilgås via en browser fra computere og smartphones.

Microsoft takker de "flere end 5.000 organisationer og partnere," der har hjulpet med at teste 2010-produkterne. Virksomheden fortæller, at 7,5 millioner mennesker har downloadet betaen af Office 2010 siden dens frigivelse i november. Dette er tre gange så mange, som downloadede Office 2007 beta.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere