Artikel top billede

Hackere bryder ind i Gmail - Google alarmeret

Hackere bryder ind i Gmail. Du skal passe på.

Computerworld News Service: Google er i gang med at undersøge henvendelser fra brugere, der klager over, at hackere er brudt ind i deres Gmail-konti og bruger dem til at udsende spam-meddelelser.

Problemet begyndte for omkring en uge siden, men er tilsyneladende eskaleret i løbet af de seneste dage.

"Holdet bag Gmail tager sikkerheden meget alvorligt og er i fuld gang med at undersøge de beretninger, der er dukket op i vores brugerforum i løbet af de sidste par dage," lyder det fra Google.

"Vi vil gerne opfordre de brugere, der har mistanke om at deres konti er blevet kompromitteret, til øjeblikkeligt at ændre deres password og til at følge rådene på følgende hjemmeside: http://www.google.com/help/security/ ."

Phishing-angreb

Gmail-konti bliver som regel kompromitteret i forbindelse med phishing-angreb eller via ondsindede programmer, der kan spore og gemme oplysningerne fra en hacket computer.

Det står ikke klart, hvad der står bag denne bølge af Gmail-hændelser.

Men på forummet bemærker brugerne, at hackerne tilsyneladende udsender spam via Gmails mobile brugerflade - der giver mobil-brugerne mulighed for at tjekke deres Gmail - og spekulerer på, om der mon kan være en fejl i den mobile brugerflade, der gør det muligt for brugerne at udsende spam.

De fleste ofre fortæller, at deres konti er blevet tilgået via den mobile brugerflade på det tidspunkt, hvor der er blevet udsendt spam fra kontoen.

De rapporterer om alle eventuelle sikkerhedsproblemer på deres maskine. Brugere af Gmail kan altid tjekke, hvordan deres konto er blevet tilgået ved at klikke på 'details'-knappen i bunden af Gmail-siden.

Google fortæller at der ikke findes en særlig Gmail-bug. "Vores efterforskning har ikke givet anledning til at tro, at der skulle findes en fejl i Gmail, hverken i den mobile brugerflade eller andre steder," siger virksomheden.

Central log-in system hacket

"Nogle gange benytter spammere den mobile brugerflade til at få adgang til konti, de allerede har kompromitteret, fordi det simpelthen er nemmere for bots at gøre det på den måde, når der er tale om mange konti på en gang."

I mandags kunne New York Times fortælle, at Googles centrale log-in system (der har kode-navnet Gaia) blev kompromitteret af hackere engang i slutningen af december.

Men de to hændelser er meget forskellige, og der er tilsyneladende ikke nogen forbindelse imellem dem.

Angrebet i december var et sofistikeret forsøg på at stjæle data og intellektuel ejendom fra Google; mens Gmail-spammet næppe kan kaldes sofistikeret.

Reklamer for billig medicin

Det bliver brugt til at reklamere for canadiske farmaceutiske hjemmesider, der tjener penge på at sælge billig medicin til amerikanske kunder.

Antispam-leverandøren Cloudmark begyndte at bemærke en stigning i Gmail-baseret medicin-spam for et par dage siden, fortæller Jamie Tomasello, der er virksomhedens abuse operations manager. "Vi lagde mærke til, at aktiviteten begyndte at stige for alvor fredag og lørdag," oplyser hun.

Cassandra Robertsen oplevede konsekvenserne ved en hacket konto mandag morgen.

"Jeg så alle de her returnerede beskeder fra folk, der var blevet mere eller mindre sure over, at jeg havde sendt den noget, der tilsyneladende var spam," fortæller hun.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere