Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Skolernes testsystem dumper igen

Skolernes testsystem måtte igen en tur i hegnet. Det må eleverne nok leve med i fremtiden, lyder det fra it-leverandøren.

I går kunne eleverne i den danske folkeskole igen kigge på et tomt skærmbillede - i hvert tilfælde de elever, der var i gang med at svede over de nationale test.

Cowi, der leverer løsningen til skolerne, måtte nemlig igen se sig overmandet af tekniske problemer i form af servere, der ikke kunne leverer varen.

Belært af de mange problemer, der tidligere har været med løsningen, giver Cowi da heller ingen garantier for, at den fungerer i fremtiden.

"Jeg tror desværre, at det er noget, som eleverne kommer til at leve med fremadrettet, at der kan ske nogle ting, som kan ske for alle andre webbaserede applikationer," siger direktøren for COWI's forretningsenhed Økonomi, management og planlægning, Knud Erik Christensen, til politiken.dk.

Martin Isenbecker, der er direktør i Skolestyrelsen og dermed ansvarlig for gennemførsel af testen, fortæller, at 3.000 elever blev berørt, da serveren hos COWI gik i sort.

Synderegistret vokser

Det er langt fra første gang, testsystemet har været i gulvet. Det er ikke mere end en måned siden at 30.000 elever blev forhindret i at gennemføre deres obligatoriske prøver.

I sommer erkendte systemleverandøren Cowi, at det var muligt at snyde med besvarelserne i folkeskolens digitale afgangsprøver.

Sidste sommer floppede den digitale generalprøve, og for to år siden ramlede det hele sammen for hundredvis af elever, der sad midt i eksamen.

Cowi, der står i spidsen for test-systemet, som også VIA, @ventures og CSC har været med til at udvikle, blev i maj 2009 opkrævet en bod på 15.000 kroner om dagen, fordi systemet ikke fungerede i overensstemmelse med kontrakten med Skolestyrelsen.

Det har foreløbig kostet over 100 millioner kroner at udvikle de nationale test.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere