Artikel top billede

Foto: Mikael Rieck. (Foto: Mikael Rieck)

Skolernes testsystem dumper igen

Skolernes testsystem måtte igen en tur i hegnet. Det må eleverne nok leve med i fremtiden, lyder det fra it-leverandøren.

I går kunne eleverne i den danske folkeskole igen kigge på et tomt skærmbillede - i hvert tilfælde de elever, der var i gang med at svede over de nationale test.

Cowi, der leverer løsningen til skolerne, måtte nemlig igen se sig overmandet af tekniske problemer i form af servere, der ikke kunne leverer varen.

Belært af de mange problemer, der tidligere har været med løsningen, giver Cowi da heller ingen garantier for, at den fungerer i fremtiden.

"Jeg tror desværre, at det er noget, som eleverne kommer til at leve med fremadrettet, at der kan ske nogle ting, som kan ske for alle andre webbaserede applikationer," siger direktøren for COWI's forretningsenhed Økonomi, management og planlægning, Knud Erik Christensen, til politiken.dk.

Martin Isenbecker, der er direktør i Skolestyrelsen og dermed ansvarlig for gennemførsel af testen, fortæller, at 3.000 elever blev berørt, da serveren hos COWI gik i sort.

Synderegistret vokser

Det er langt fra første gang, testsystemet har været i gulvet. Det er ikke mere end en måned siden at 30.000 elever blev forhindret i at gennemføre deres obligatoriske prøver.

I sommer erkendte systemleverandøren Cowi, at det var muligt at snyde med besvarelserne i folkeskolens digitale afgangsprøver.

Sidste sommer floppede den digitale generalprøve, og for to år siden ramlede det hele sammen for hundredvis af elever, der sad midt i eksamen.

Cowi, der står i spidsen for test-systemet, som også VIA, @ventures og CSC har været med til at udvikle, blev i maj 2009 opkrævet en bod på 15.000 kroner om dagen, fordi systemet ikke fungerede i overensstemmelse med kontrakten med Skolestyrelsen.

Det har foreløbig kostet over 100 millioner kroner at udvikle de nationale test.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


Kom hackerne i forkøbet: Sådan gør du din cybersikkerhed kampklar

Kom hackerne i forkøbet. Eksperter deler de bedste erfaring til, hvordan du øger din cybersikkerhed.

01. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?