Artikel top billede

Sådan lyder beskeden på Nomas webside, hvis man forsøger at bestille bord. Der arbejdes på mere kapacitet.

Vild efterspørgsel får Nomas it-system til at koge over

Kåringen som verdens bedste restaurant sendte en chok-bølge gennem it-systemet hos Restaurant Noma. Samtidig vokser mail-bunken til gigantstørrelse.

Da Restaurant Noma i Strandgade i København forleden blev hædret med titlen som verdens bedste restaurant, blev der for alvor rift om bordene.

Den sensationelle førsteplads har naturligvis betydet, at Danmark har markeret sig yderligere på det gastronomiske verdenskort, men konsekvensen af VM i potter og pander har været et svedende it-system.

Siden offentliggørelsen af guldmedaljen har mere end 100.000 mennesker nemlig forsøgt at skaffe sig et bord via restaurantens digitale bookingsystem.

"Det er helt sindssygt. Jeg tror næsten heller ikke på det," siger direktør Peter Kreiner til Politiken.dk.

Han beretter, at den fornyede interesse har betydet en eksplosion i booking-antallet i forhold til det normale antal interesserede gæster. Typisk forsøger mellem 600 og 700 personer om dagen at reservere et bord.

Noma: Det har væltet os
Derfor er Noma-folket i øjeblikket i fuld gang med at øge serverkapaciteten for at kunne håndtere trafikken, men man har ikke været forberedt på it-problemerne.

"Vi har en fyldt restaurant og gæster, der med god ret forventer, at nu er de trådt ind på verdens bedste restaurant. Det skal vi selvfølgelig kunne leve op til. Men det har også væltet os lidt, siger Peter Kreiner til Politiken.

Ud over et knagende booking-system dynger mailbunkerne sig ligeledes op i firmaets indbakke. I øjeblikket ligger der således mere end 1.000 ubesvarede beskeder.

Man forventer dog, at interessen for den lille restaurant vil aftage.

"Meget af det her handler selvfølgelig om nyhedens interesse, så vi regner med, at det tager en del af med tiden. Men hvis antallet af e-mails bliver ved med at være på dette niveau, så må vi tænke om," siger Peter Kreiner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere