Artikel top billede

Intel vil ind på tablet-markedet med Moorestown

Intel mener, at en ny generation lavenergi Atom-chip vil tilføje tablets et helt nyt niveau for computerkraft.

Computerworld News Service: Intel har øjnene stift rettet mod det voksende tablet-marked med sin seneste Moorestown-chip, som virksomhedens mener, vil hjælpe med at knække rivalen Arms dominerende position på markedet for håndholdte enheder.

Onsdag annoncerede virksomheden en chip-pakke baseret på processor-serien Atom Z6, der kan bruges i mobile enheder som smartphones og tablets.

Chippen Moorestown vil inkludere en lavenergi single-core Atom processor, der kører mellem 1.2GHz og 1.9GHz, sammen med grafiske processorkerner med mulighed for video i high-definition.

Intel, der først og fremmest er kendt for at producere chip til pc'er, har tidligere solgt håndholdte processorer med sin portfolio af Arm-baserede XScale-processorer, som senere blev videresolgt til virksomheden Marvell Technology i 2006. Intel vil nu gerne have tilføjet sin x86-arkitektur, som først og fremmest findes i pc'er, i håndholdte enheder med Moorestown.

Tablet-computere er håndholdte enheder med touchscreen og skærm-baserede tastaturer, der giver brugerne mulighed for at se video, surfe på nettet, spille og læse e-bøger. Arm-processorer findes i de fleste smartphones i dag og har siden bevæget sig op ad strømmen til tablet-computere.

Arm har altså en fordel på tablet-markedet, og mange af de største computer-producenter vælger at anvende virksomhedens processor-design til tablets. Apples iPad køres af en internt designet A4-chip, der er baseret på en Arm-processor, mens både Dell og Lenovo har fremvist tablets baserede på Arm-designs.

Intel har altså øjnene rettede mod tablets og smartphones, efterhånden som de er blevet mere populære til internetbrug og vil nå op på milliarder af enheder i løbet af de kommende år, siger Pankaj Kedia, som er leder af Intels Ultra Mobility Group.

Intel har formået at nedsætte strømforbruget og styrke performance med Moorestown, der skal gøre virksomheden konkurrencedygtig på markedet for håndholdte enheder.

"Tablets - man kan vælge at kalde det en medie-enhed eller en sofabords-enhed - men det er altså stadig en computer-enhed," fastslår Pankaj Kedia.

Intel mener selv, at Moorestown har fordele i forhold til tilsvarende produkter fra Arm, blandt andet ved bedre performance og længere batterilevetid. Moorestown indeholder et fintmasket system til strømstyring, som kan accelerere almindelige opgaver som video og browsing, og som kan sammenlignes med tablets baseret på processorer fra Arm.

På en tablet med en syv tommer skærm med et batteri på 5200 milliampere vil chippen kunne tilbyde syv dages musik, mere end 10 timers video i standard-definition og mere end 10 timers browsing. Chippens grafiske kerne vil kunne kode video ved en opløsning på 720p og afkode video ved 1080p. Brugerne vil kunne afspille omkring fem timers 720p video og omkring fire timers video på 1080p.

Tablets vil desuden inkludere pc-lignende muligheder som multitasking og multipoint videokonferencer, oplyser Pankaj Kedia. En tablet baseret på Moorestown vil for eksempel give mulighed for tredelte videokonferencer.

Pankaj Kedia nævnte ikke nogle specifikke virksomheder, der vil udgive tablets baseret på Moorestown. Men i marts fortalte AT&T, at virksomheden planlægger at udgive en Moorestown-baseret tablet baseret på et OpenPeak-design senere i år.

Enheden vil komme med en syv tommer touchscreen og vil måle cirka 23 gange 13 centimeter, være 1,5 centimeter tyk og veje bare 500 gram. Der vil desuden også dukke andre enheder op i anden halvdel af i år, fortæller Pankaj Kedia.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere