CA World i Las Vegas, der netop er skudt i gang, lægger ud med at opfordre alle til at dele cloud-erfaringer via nyt site.

Kan du anbefale en sky?

Et nyt socialt site skal hjælpe usikre it-chefer med at navigere i skyen. Hvilken sky kan du anbefale?

Las Vegas: Kan du ikke lige huske, hvad den der sky er for noget? Eller ved du ikke, hvordan du bruger den? Eller hvilke leverandører, der er bedst?

Nu kan du få hjælp fra dine venner.

Cloudcommons.com er navnet på et socialt netværk, hvor it-beslutningstagere og andre interesserede kan dele viden og erfaringer om cloud computing.

Det er softwarevirksomheden CA, der i øvrigt lige har skiftet navn til CA Technologies, der er initiativtagere til siden, og konceptet er i korte træk, at crowd computing skal gøre cloud computing mere overskueligt.

Lanceringen skete på en ellers skyfri dag i Las Vegas i forbindelse med virksomhedens konference CA World.

"Flere og flere it-beslutningstagere har seriøse overvejelser om at flytte ud i skyen. Men det kan stadig være en svær øvelse for it-chefen, at finde den rette udbyder. Derfor mener vi, at der er brug for et site, hvor brugere af cloud-teknologier kan udveksle erfaringer og give karakterer - ligesom de fleste kender det fra sider som IMDB.com," forklarer David Hodgson, der er senior vice president for CA's cloud-produktlinje.

Selvom det ganske vist er CA, der er primus motor i foretagendet, er det planen, at siden skal være åben for alle, der måtte ønske at bidrage.

Allerede nu samarbejder firmaet med en række virksomheder, der hver især har deres holdninger til begrebet cloud. I flæng kan nævnes TM Forum, Redhat, IDC og Gartner. Og flere skulle efter sigende være på vej.

Objektiv vurdering
De fleste vil nok mene, at brugervurderinger fra et socialt netværks-site ikke er det allermest saglige at gå efter. Især ikke når det gælder en så vigtig beslutning som at vælge cloud-leverandør og sende virksomhedens vigtige data ud i skyen. Men det har de gode folk hos CA allerede tænkt på.

De har nemlig ved hjælp af diagrammer, formler og matematiske ligninger fundet frem til en ny måleenhed, der på helt objektiv vis kan måle, hvor god en cloud-tjeneste er.

Måleenhed hedder SMI og er en forkortelse for service messurement index. I al sin enkelthed går metoden ud på, at en cloud-tjeneste gives karakterer ud fra en række kriterier såsom egalitet, risiko, sikkerhed, og omkostninger.

SMI er stadig i sin spæde ungdom, og det er meningen, at metoden skal videreudvikles af et forskerhold på Carnegie Mellon University i Sillicon valley i samarbejde med et konsortium bestående af ledende virksomheder inden for cloud computing.

"Vi håber, at få både virksomheder, brancheorganisationer samt offentlige- og videnskabelige institutioner til at samle sig om at udvikle SMI," siger Jeff Berdue, der er seniorforsker på Carnegie Mellon University.

Men selvom det lykkes for de kloge hoveder at udvikle en skudsikker måleenhed, så fylder community-tanken, meget i projektet.

"Vi er åbne for alle, der ønsker at bidrage til siden, jo flere jo bedre," siger David Hodgson.

Danner grundlag for cloud management
Ideen med at udvikle en fælles standard for at måle kvaliteten af en cloud-service er dog ikke helt uden bagtanker fra CA's side.

Kort tid efter præsentationen af det nye site, kunne virksomheden nemlig ligeledes løfte sløret for et nyt produkt kaldet Cloud-Connected Management Suite, som er et værktøj til at administrere og vurdere kvaliteten af de cloud services, en virksomhed benytter sig af.

Kort sagt er kernen i dette produkt, at det ved hjælp af informationer fra Cloud Commons kan give it-afdelingen et overblik over, hvordan organisationens cloud-miljø perfomer sammenlignet med andre brugeres.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

22. august 2017 | Læs mere


Bliv klar til EU's persondataforordning: It-opgaver, ansvar og teknologiske muligheder

EU's persondataforordning træder i kraft 25. maj 2018, og det er en stor opgave at få gjort it-setuppet i organisationerne klar. Få overblik over regler og konsekvenser for it-afdelingen og virksomhedens it-ansvarlige, samt indblik i en stribe teknologier, der kan hjælpe til at efterleve kravene.

24. august 2017 | Læs mere


Sikkerhed på netværk, firewall, routere: Få styr på din infrastruktur

Netværk, routere og firewall er meget kritiske elementer, når det handler om at beskytte sig mod angreb. Seminaret sætter fokus på, hvordan din virksomhed kan beskytte sig bedre mod alt fra DDoS-angreb til hackere og malware. Mød nogle af de førende sikkerhedsleverandører og sikkerhedseksperter, der kan hjælpe dig med at beskytte din infrastruktur. Få inspiration til kommende investeringer og strategiske overvejelser.

29. august 2017 | Læs mere

mest debaterede artikler

Computerworld
Et halvt år efter kæmpe nytårs-nedbrud hos YouSee: Her er status på politiets efterforskning af 51-årig mands rolle
Københavns Politi har nu i næsten et halvt år efterforsket det store YouSee-nedbrud, der gav sort skærm nytårsaften og særligt en 51-årig mands rolle i sagen. Her er status.
CIO
Professor: Minimal risiko for kæmpebøder til virksomheder når EU-persondataforordningen træder i kraft
De danske virksomheder slipper for økonomiske huskekager, hvis de ikke overholder persondataforordningen, når den træder i kraft til maj næste år, vurderer professor.
Comon
Test af OnePlus 5: Stadig vanvittig meget telefon for pengene
OnePlus 5 er stadig en af de bedste smartphones til prisen - også selvom prisen ikke længere er helt lige så god.
Job & Karriere
Se listen: Disse it-folk bliver ansat på stedet - cheferne skriger efter helt bestemte it-kompetencer
Der er en markant mangel på it-folk med helt bestemte kompetencer samtidig med, at it-cheferne er i gang med at øge bemandingen i it-organisationerne. Se listen med de mest efterspurgte it-kompetencer netop nu.
White paper
Undersøgelse af kritiske anlæg
I 2015 afsluttede Coromatic Group en undersøgelse af kritiske anlæg, der dækkede årene 2000-2013. Undersøgelsen omfattede det nordiske hospitalsmarked og dets afhængighed af to virksomhedskritiske funktioner, strømforsyning og kommunikationsteknologi, under hensyntagen til den øgede mængde af data, der behandles i forskellige systemer.