Artikel top billede

CA World i Las Vegas, der netop er skudt i gang, lægger ud med at opfordre alle til at dele cloud-erfaringer via nyt site.

Kan du anbefale en sky?

Et nyt socialt site skal hjælpe usikre it-chefer med at navigere i skyen. Hvilken sky kan du anbefale?

Las Vegas: Kan du ikke lige huske, hvad den der sky er for noget? Eller ved du ikke, hvordan du bruger den? Eller hvilke leverandører, der er bedst?

Nu kan du få hjælp fra dine venner.

Cloudcommons.com er navnet på et socialt netværk, hvor it-beslutningstagere og andre interesserede kan dele viden og erfaringer om cloud computing.

Det er softwarevirksomheden CA, der i øvrigt lige har skiftet navn til CA Technologies, der er initiativtagere til siden, og konceptet er i korte træk, at crowd computing skal gøre cloud computing mere overskueligt.

Lanceringen skete på en ellers skyfri dag i Las Vegas i forbindelse med virksomhedens konference CA World.

"Flere og flere it-beslutningstagere har seriøse overvejelser om at flytte ud i skyen. Men det kan stadig være en svær øvelse for it-chefen, at finde den rette udbyder. Derfor mener vi, at der er brug for et site, hvor brugere af cloud-teknologier kan udveksle erfaringer og give karakterer - ligesom de fleste kender det fra sider som IMDB.com," forklarer David Hodgson, der er senior vice president for CA's cloud-produktlinje.

Selvom det ganske vist er CA, der er primus motor i foretagendet, er det planen, at siden skal være åben for alle, der måtte ønske at bidrage.

Allerede nu samarbejder firmaet med en række virksomheder, der hver især har deres holdninger til begrebet cloud. I flæng kan nævnes TM Forum, Redhat, IDC og Gartner. Og flere skulle efter sigende være på vej.

Objektiv vurdering

De fleste vil nok mene, at brugervurderinger fra et socialt netværks-site ikke er det allermest saglige at gå efter. Især ikke når det gælder en så vigtig beslutning som at vælge cloud-leverandør og sende virksomhedens vigtige data ud i skyen. Men det har de gode folk hos CA allerede tænkt på.

De har nemlig ved hjælp af diagrammer, formler og matematiske ligninger fundet frem til en ny måleenhed, der på helt objektiv vis kan måle, hvor god en cloud-tjeneste er.

Måleenhed hedder SMI og er en forkortelse for service messurement index. I al sin enkelthed går metoden ud på, at en cloud-tjeneste gives karakterer ud fra en række kriterier såsom egalitet, risiko, sikkerhed, og omkostninger.

SMI er stadig i sin spæde ungdom, og det er meningen, at metoden skal videreudvikles af et forskerhold på Carnegie Mellon University i Sillicon valley i samarbejde med et konsortium bestående af ledende virksomheder inden for cloud computing.

"Vi håber, at få både virksomheder, brancheorganisationer samt offentlige- og videnskabelige institutioner til at samle sig om at udvikle SMI," siger Jeff Berdue, der er seniorforsker på Carnegie Mellon University.

Men selvom det lykkes for de kloge hoveder at udvikle en skudsikker måleenhed, så fylder community-tanken, meget i projektet.

"Vi er åbne for alle, der ønsker at bidrage til siden, jo flere jo bedre," siger David Hodgson.

Danner grundlag for cloud management

Ideen med at udvikle en fælles standard for at måle kvaliteten af en cloud-service er dog ikke helt uden bagtanker fra CA's side.

Kort tid efter præsentationen af det nye site, kunne virksomheden nemlig ligeledes løfte sløret for et nyt produkt kaldet Cloud-Connected Management Suite, som er et værktøj til at administrere og vurdere kvaliteten af de cloud services, en virksomhed benytter sig af.

Kort sagt er kernen i dette produkt, at det ved hjælp af informationer fra Cloud Commons kan give it-afdelingen et overblik over, hvordan organisationens cloud-miljø perfomer sammenlignet med andre brugeres.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere