CA World i Las Vegas, der netop er skudt i gang, lægger ud med at opfordre alle til at dele cloud-erfaringer via nyt site.

Kan du anbefale en sky?

Et nyt socialt site skal hjælpe usikre it-chefer med at navigere i skyen. Hvilken sky kan du anbefale?

Las Vegas: Kan du ikke lige huske, hvad den der sky er for noget? Eller ved du ikke, hvordan du bruger den? Eller hvilke leverandører, der er bedst?

Nu kan du få hjælp fra dine venner.

Cloudcommons.com er navnet på et socialt netværk, hvor it-beslutningstagere og andre interesserede kan dele viden og erfaringer om cloud computing.

Det er softwarevirksomheden CA, der i øvrigt lige har skiftet navn til CA Technologies, der er initiativtagere til siden, og konceptet er i korte træk, at crowd computing skal gøre cloud computing mere overskueligt.

Lanceringen skete på en ellers skyfri dag i Las Vegas i forbindelse med virksomhedens konference CA World.

"Flere og flere it-beslutningstagere har seriøse overvejelser om at flytte ud i skyen. Men det kan stadig være en svær øvelse for it-chefen, at finde den rette udbyder. Derfor mener vi, at der er brug for et site, hvor brugere af cloud-teknologier kan udveksle erfaringer og give karakterer - ligesom de fleste kender det fra sider som IMDB.com," forklarer David Hodgson, der er senior vice president for CA's cloud-produktlinje.

Selvom det ganske vist er CA, der er primus motor i foretagendet, er det planen, at siden skal være åben for alle, der måtte ønske at bidrage.

Allerede nu samarbejder firmaet med en række virksomheder, der hver især har deres holdninger til begrebet cloud. I flæng kan nævnes TM Forum, Redhat, IDC og Gartner. Og flere skulle efter sigende være på vej.

Objektiv vurdering
De fleste vil nok mene, at brugervurderinger fra et socialt netværks-site ikke er det allermest saglige at gå efter. Især ikke når det gælder en så vigtig beslutning som at vælge cloud-leverandør og sende virksomhedens vigtige data ud i skyen. Men det har de gode folk hos CA allerede tænkt på.

De har nemlig ved hjælp af diagrammer, formler og matematiske ligninger fundet frem til en ny måleenhed, der på helt objektiv vis kan måle, hvor god en cloud-tjeneste er.

Måleenhed hedder SMI og er en forkortelse for service messurement index. I al sin enkelthed går metoden ud på, at en cloud-tjeneste gives karakterer ud fra en række kriterier såsom egalitet, risiko, sikkerhed, og omkostninger.

SMI er stadig i sin spæde ungdom, og det er meningen, at metoden skal videreudvikles af et forskerhold på Carnegie Mellon University i Sillicon valley i samarbejde med et konsortium bestående af ledende virksomheder inden for cloud computing.

"Vi håber, at få både virksomheder, brancheorganisationer samt offentlige- og videnskabelige institutioner til at samle sig om at udvikle SMI," siger Jeff Berdue, der er seniorforsker på Carnegie Mellon University.

Men selvom det lykkes for de kloge hoveder at udvikle en skudsikker måleenhed, så fylder community-tanken, meget i projektet.

"Vi er åbne for alle, der ønsker at bidrage til siden, jo flere jo bedre," siger David Hodgson.

Danner grundlag for cloud management
Ideen med at udvikle en fælles standard for at måle kvaliteten af en cloud-service er dog ikke helt uden bagtanker fra CA's side.

Kort tid efter præsentationen af det nye site, kunne virksomheden nemlig ligeledes løfte sløret for et nyt produkt kaldet Cloud-Connected Management Suite, som er et værktøj til at administrere og vurdere kvaliteten af de cloud services, en virksomhed benytter sig af.

Kort sagt er kernen i dette produkt, at det ved hjælp af informationer fra Cloud Commons kan give it-afdelingen et overblik over, hvordan organisationens cloud-miljø perfomer sammenlignet med andre brugeres.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cloud 2018 - outsourcing eller on premise?

Cloud handler ikke længere om billige servere eller storage. Det handler om at ruste sig til at kunne gøre idéer til digital innovation til virkelighed. På denne konference kan du blive klogere på, hvordan man kan satse strategisk på cloud-modellen. Mød eksperter, leverandører og andre cloud-brugere og bliv inspireret til nye satsninger i din egen virksomhed.

20. september 2018 | Læs mere


The New World of Data

Få styr på de nye muligheder og de nyeste tendenser inden for næste generations IT-infrastruktur. Bliv inspireret af de ledende teknologiaktører og hør hvordan TopDanmark og Rambøll har draget fordel af de nye muligheder både i relation til de tekniske og økonomiske aspekter samt en optimeret brugeroplevelse.

25. september 2018 | Læs mere


Kunstig intelligens: Bring din virksomhed ind i fremtiden

På denne konference ser vi nærmere på gode, bæredygtige business cases med kunstig intelligens. Vi zoomer ind på de konkrete teknologier, og eksperterne giver dig gode råd til, hvordan man kan arbejde innovativt og agilt med kunstig intelligens-løsninger.

26. september 2018 | Læs mere


Premium
Mangel på arbejdskraft kan tvinge Universal Robots væk fra Danmark: "Vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne"
Interview: Universal Robots' ekstreme vækst har også en bagside. Selskabet har store udfordringer med at få kompetente folk og må derfor kigge til udlandet, men det er svært at få den udenlandske arbejdskraft til Danmark. Robotfirmaet fra Odense prøver nu at råbe de danske politikere op. "Vi er født i Danmark, men købt af en amerikansk virksomhed, og vores ejere er ikke religiøse med, hvor vi skal ligge henne," lyder det.
Computerworld
Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"
Apple har netop løftet sløret for tre nye iPhones. Den ene af dem er måske det tætteste Apple kommer på en folketelefon
CIO
Machine learning og kunstig intelligens med Jesper Steen Møller "Der er rigtigt meget teknik som for nogen ser nærmest magisk ud"
Tech fra Toppen: Hvornår det giver mening at bruge machine learning - og hvordan du kommer bedst muligt i gang? Få svaret i den seneste udgave af Computerworlds podcast "Tech fra toppen" med datalog Jesper Steen Møller.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Advanced Analytics og Machine Learning – en anderledes tilgang til sikkerhed
Alle der i det daglige arbejder med it-sikkerhed, ved at analytics er et vigtigt værktøj i kampen mod cybertrusler. Med hjælp fra Big Data, IoT og 24-timers tilslutning er dataanalytikere på forkant med udviklingen, og ved hele tiden hvad der skal gøres for at holde sikkerheden i top. Der er dog så meget data at Machine Learning bliver en uundværlig brik i dette puslespil, og det går vi i dybden med i dette whitepaper.