CA World i Las Vegas, der netop er skudt i gang, lægger ud med at opfordre alle til at dele cloud-erfaringer via nyt site.

Kan du anbefale en sky?

Et nyt socialt site skal hjælpe usikre it-chefer med at navigere i skyen. Hvilken sky kan du anbefale?

Las Vegas: Kan du ikke lige huske, hvad den der sky er for noget? Eller ved du ikke, hvordan du bruger den? Eller hvilke leverandører, der er bedst?

Nu kan du få hjælp fra dine venner.

Cloudcommons.com er navnet på et socialt netværk, hvor it-beslutningstagere og andre interesserede kan dele viden og erfaringer om cloud computing.

Det er softwarevirksomheden CA, der i øvrigt lige har skiftet navn til CA Technologies, der er initiativtagere til siden, og konceptet er i korte træk, at crowd computing skal gøre cloud computing mere overskueligt.

Lanceringen skete på en ellers skyfri dag i Las Vegas i forbindelse med virksomhedens konference CA World.

"Flere og flere it-beslutningstagere har seriøse overvejelser om at flytte ud i skyen. Men det kan stadig være en svær øvelse for it-chefen, at finde den rette udbyder. Derfor mener vi, at der er brug for et site, hvor brugere af cloud-teknologier kan udveksle erfaringer og give karakterer - ligesom de fleste kender det fra sider som IMDB.com," forklarer David Hodgson, der er senior vice president for CA's cloud-produktlinje.

Selvom det ganske vist er CA, der er primus motor i foretagendet, er det planen, at siden skal være åben for alle, der måtte ønske at bidrage.

Allerede nu samarbejder firmaet med en række virksomheder, der hver især har deres holdninger til begrebet cloud. I flæng kan nævnes TM Forum, Redhat, IDC og Gartner. Og flere skulle efter sigende være på vej.

Objektiv vurdering
De fleste vil nok mene, at brugervurderinger fra et socialt netværks-site ikke er det allermest saglige at gå efter. Især ikke når det gælder en så vigtig beslutning som at vælge cloud-leverandør og sende virksomhedens vigtige data ud i skyen. Men det har de gode folk hos CA allerede tænkt på.

De har nemlig ved hjælp af diagrammer, formler og matematiske ligninger fundet frem til en ny måleenhed, der på helt objektiv vis kan måle, hvor god en cloud-tjeneste er.

Måleenhed hedder SMI og er en forkortelse for service messurement index. I al sin enkelthed går metoden ud på, at en cloud-tjeneste gives karakterer ud fra en række kriterier såsom egalitet, risiko, sikkerhed, og omkostninger.

SMI er stadig i sin spæde ungdom, og det er meningen, at metoden skal videreudvikles af et forskerhold på Carnegie Mellon University i Sillicon valley i samarbejde med et konsortium bestående af ledende virksomheder inden for cloud computing.

"Vi håber, at få både virksomheder, brancheorganisationer samt offentlige- og videnskabelige institutioner til at samle sig om at udvikle SMI," siger Jeff Berdue, der er seniorforsker på Carnegie Mellon University.

Men selvom det lykkes for de kloge hoveder at udvikle en skudsikker måleenhed, så fylder community-tanken, meget i projektet.

"Vi er åbne for alle, der ønsker at bidrage til siden, jo flere jo bedre," siger David Hodgson.

Danner grundlag for cloud management
Ideen med at udvikle en fælles standard for at måle kvaliteten af en cloud-service er dog ikke helt uden bagtanker fra CA's side.

Kort tid efter præsentationen af det nye site, kunne virksomheden nemlig ligeledes løfte sløret for et nyt produkt kaldet Cloud-Connected Management Suite, som er et værktøj til at administrere og vurdere kvaliteten af de cloud services, en virksomhed benytter sig af.

Kort sagt er kernen i dette produkt, at det ved hjælp af informationer fra Cloud Commons kan give it-afdelingen et overblik over, hvordan organisationens cloud-miljø perfomer sammenlignet med andre brugeres.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Internet of Things er klar til næste fase: Forretning, teknologi og sikkerhed

Der er blevet talt og skrevet meget om Internet of Things i de senere år. Internet of Things bevæger sig nu ind i en ny fase, hvor løsningerne og anvendelsesmulighederne stiger hastigt i antal samtidig med, at det egentlige potentiale er klar til at blive indfriet. Vi sætter fokus på forretningsmulighederne og på hvordan I kan komme igang samt på udfordringer med sikkerhed, privacy og it-drift.

24. april 2018 | Læs mere


Basware Connect 2018

Kigger du efter nye måder at fremtidssikre og vækste din virksomhed på? Udnytter du den eksplosion af data, som digitaliseringen har ført med sig? Virksomheder der gør brug af data mining, kunstig intelligens og er drevet af data analyse kan bedre forstå deres kunder og deres produkter - og dermed øge deres konkurrencemæssige fordele. Allerede nu er der nemlig masser af muligheder for at automatisere sine indkøbs- og betalingsprocesser og få adgang til data, der bør danne grundlaget for strategien.

25. april 2018 | Læs mere


Digitaliseringskrav, ledelse og fremtidens kommunikationsudfordringer

Hør om håndteringen af digitaliseringskrav, ledelsesudfordringer og effektiv kommunikation og få en smagsprøve på IDG Kurser og Computerworlds nye lederuddannelse til dig som er CIO, IT-chef og/eller digital-leder: It Executive Masterclass.

25. april 2018 | Læs mere


Computerworld
Her er Danmarks fem bedste CIO'er lige nu: Disse fem it-chefer er nomineret til titlen som Årets CIO 2018
Årets CIO 2018: Den eftertragtede titel som Årets CIO i Danmark skal snart uddeles for 13. gang af Computerworld, IDC og Dansk IT. Her er de fem nominerede til Årets CIO 2018.
CIO
Allersidste opdatering på vej: Om en uge er det slut med stor-version af Windows 10 - skynd dig at opdatere
Om en uge er det slut for altid med den første store udgave af Windows 10, som Microsoft efter 29 måneder ikke længere vil supportere.
Job & Karriere
Klassiske brokere af it-konsulenter står over for kæmpe udfordring - forretningsmodellen er under pres
Klumme: Eksterne konsulenter er populære og en god løsning i en branche i vækst. Men selve forretningsmodellen bag it-konsulenterne er under alvorligt pres.
White paper
På jagt efter nyt BI-system? … Her er analysen og de 25 vigtigste KPI’er
Et godt BI-system er en central del af en digitaliseret virksomhed. Dette whitepaper fra EG dykker ned i en analyse af de nødvendige overvejelser på det organisatoriske, teknologiske og brugerorienterede niveau. Samtidig får du en liste med 25 vigtige KPI’er inden for ni funktionsområder, så du kan se, hvad andre virksomheder holder øje med.