Artikel top billede

Bill McCracken tror ikke, at cloud computing bliver til noget - han ved, at det bliver til noget. (Foto: Copyright: 2009 CA / Photographer: Chris Vultaggio)

CA's topchef: Skyen er det nye internet

Cloud computing er et paradigmeskifte i den måde, vi bruger it på. Det mener CEO Bill McCracken, der går linen ud, og satser stort på skyen. Er cloud den nye mainframe?

Las Vegas: CA Technologies, som firmaet nu hedder, er stor fan af skyen. Ledelsen og de ansatte kan slet ikke få nok af den. På årets CA World er cloud computing det altoverskyggende emne.

"Når folk spørger mig, om jeg tror, cloud computing bliver til noget, så svarer jeg 'Nej. Jeg ved, det bliver til noget'," sagde Bill McCracken i sin åbningstale på konferencen.

Og det går ikke stille for sig.

Selvom den gamle kæmpe inden for enterprise software stadig henter 60 procent af omsætningen hjem på at sælge softwarelicenser til mainframen, så skal der ikke herske den mindste tvivl om, at virksomheden på de sidste 40 procent af forretningen er særdeles engagerede i cloud computing.

To af de helt store produktlanceringer på konferencen har således været henholdsvis et socialt site for udveksling af erfaringer for cloud computing samt et redskab, der kan administrere cloud services i en hel organisation.

"Cloud computing kommer til at være en naturlig del af en it-organisations værdikæde. Ligesom man har været vant til, at services og applikationer har været det tidligere," fortalte Chris O'Malley, der er executive vice president for CA Technologies' cloud-produktlinje.

Det nye internet

Selvom der stadig eksisterer en vis skepsis i forbindelse cloud computing rundt omkring i it-afdelingerne, så er de gode folk hos CA Technologies overbevist om, at cloud-revolutionen venter lige om hjørnet.

"Det, vi taler om, er et sammenfald af, at cloud computing på grund af blandt andet virtualisering nu for alvor er blevet teknologisk muligt, samtidig med at forretningen efterspørger de egenskaber, som cloud tilbyder. Jeg tror virkelig, at det, vi oplever i dag med cloud computing, kan sammenlignes med den gang, internettet kom frem," siger Ajei Gopal, executive vice president for CA Technologies' products and technology.

Og hvad enten man er tilhænger af skyen eller ej, så er der ingen vej uden om, hvis it-organisationerne ellers ønsker at være konkurrencedygtige i fremtiden, mener CA Technologies.

"Når virksomheder tager nye teknologier i brug, så forårsager de et skifte i hele industrien. Da American Airlines for eksempel startede med at have et online reservationssystem, så skulle alle have det. Det samme skete med netbanker. Det var nødvendigt for at overleve. Det samme kommer til at gælde for cloud. Dem, der ikke benytter teknologien, kan ikke simpelthen ikke konkurrere," siger Bill McCracken.

Mainframe er (stadig) sexet

Selvom cloud computing altså er den helt store dille på dette års CA World, så slår firmaet alligevel et slag for den gode gamle mainframe. Blandt andet ved at lancere et nyt grafisk brugerinterface, der er designet til at få mainframen til at ligne en Mac.

"Mainframen har været den største del af vores forretning i årtier, lige som den altid har været del af hele it-industrien. Men det har været med den grønne skærm som interface. Vi har lavet et nyt produkt, som putter Mac på mainframen og giver den et tidsvarende interface," fortalte Bill McCracken.

Og det er ikke så svært at forstå, hvorfor CA Technologies så stædigt holder fast i den gamle dreng. Den giver nemlig positive tal på bundlinjen.

"Vi har solgt 25 procent flere mainframe-licenser, efter vi lancerede vores mainframe 2.0. Mainframen lever stadig, og der eksisterer et utroligt godt miljø omkring den," siger Nancy Cooper, executive vice president og CFO.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere