Artikel top billede

Foto: Microsoft (Foto: Ron Wurzer)

Microsoft-topchef forlader selskabet

Efter stigende pres fra Google og Apple vil Steve Ballmer ikke længere have Microsofts længstsiddende topchef om bord.

Microsoft har tilsyneladende igangsat en større omkalfatring af selskabets division for underholdning og elektronik, der blandt andet er ansvarlig for konsum-produkter som spilkonsollen Xbox og medieafspilleren Zune samt i nyere tid Project Natal og Windows Phone 7.

I hvert fald stopper de to øverst placerede chefer i divisionen i selskabet.

Det er divisionens øverste mand, Robbie Bach, der er Microsofts længstsiddende topchef, samt J Allard (det hedder han), chef for design og udvikling.

Ifølge Microsoft trækker Robbie Bach, der har været i Microsoft i 22 år, sig tilbage for at gå på pension. Imidlertid kommer den i dag blot 48-årige Robbie Bachs opsigelse bag på store dele af industrien, der ikke har haft den mindste anelse om, at han var på vej væk.

J Allard - der af flere er blevet regnet for en af Microsofts kommende topledere - vil fortsat være tilknyttet Microsoft som rådgiver for selskabets topchef, Steve Ballmer.

Steve Ballmer overtager tømmerne

Microsoft har allerede udnævnt to nye chefer for divisionen, selv om divisionens fremtidige struktur dog angiveligt endnu ikke er på plads.

Sikkert er det dog, at de nuværende chefer for henholdsvis Xbox- og mobilsoftware-udviklingen fremover skal referere direkte til Steve Ballmer.

Det minder om den manøvre, som Microsoft foretog, da selskabet i 2008 fyrede Kevin Johnson, daværende chef for Windows- og søgningsforretningen. Også her overtog Steve Ballmer styringen.

Det kan du læse mere om her.

Underholdnings- og elektronikdivisionen er under stigende pres fra Apple og Google - ikke mindst når det gælder det stedse vigtigere marked for smartphones.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere