Artikel top billede

Sirius IT er blevet opkøbt af Visma. Fra Venstre: Michael Houghton-Larsen, Kim Winther Jensen, Øystein Moan (Visma) og Carsten Boje Møller. (Foto: ©2010 Stefan Kai Nielsen/Ekko / Stefan Kai Nielsen/Ekko)

Ny nordisk it-kæmpe vil bide KMD i haserne

Sirius IT er blevet opkøbt af norske Visma, der står meget stærkt på de kernekompetencer, vi herhjemme bedst kender fra KMD.

Den nordiske it-virsomhed Sirius IT er blevet opkøbt af en anden nordisk it-virksomhed, Visma.

Fremover vil Sirius IT altså rent formelt være en division under Visma, der ledes fra koncernens hovedkontor i Oslo.

Og det har tilsyneladende været en lykkelig handel for alle parter.

"Vi syntes, at Sirius IT passede godt ind i vores kompetencemiljø. Desuden har virksomheden godt fat i de store offentlige kunder, som også udgør en stor del af Vismas kundegrundlag," fortæller Øystein Moan, der er koncernchef i Visma.

På Sirius IT's hovedkontor i Danmark, er der også stor begejstring for opkøbet. Koncernchef Kim Winther Jensen og hans kollegaer på direktionsgangen har nemlig fået en god slat kontanter i baglommen, og så får de endda lov til at beholde deres job.

"Jeg bliver chef for Sirius IT, der beholder navn og hovedsæde," fortæller Kim Winther Jensen, der dog skal vænne sig til, at hans nye chef hedder Moan til efternavn og arbejder i Norge.

Det er det islandske teleselskab Skipti, der har solgt sin andel i Sirius IT, fordi selskabet fremover "ønsker at fokusere på kerneforretningen i Island," som der står i en pressemeddelelse. Og det er Kim Winther Jensen ikke ked af.

"Det er en super god ting, der er sket. Jeg er utrolig glad for, at vi får en ny ejer, der ønsker at udvikle selskabet, og som også har musklerne, der skal til, for at gøre det," siger han.

Til kamp mod KMD

Ud over ejerskiftet kommer der ikke til at ske de store ændringer i Sirius IT, bedyrer Kim Winther Jensen.

Nuværende kundeforhold fortsætter som hidtil. Desuden garanterer topchefen, at der ikke vil blive luget ud i medarbejderstaben i forbindelse med opkøbet.

"For at sige det ligeud, kommer det ikke til at få den store betydning, hverken for medarbejdere eller kunder," siger Kim Winther Jensen.

Alligevel er ikke alt, som det plejer. For med opkøbet får Sirius nemlig adgang til en anderledes produktportefølje.

"Visma er meget stærk på markedet for business process outsourcing (BPO), hvor virksomheden blandt andet kan tilbyde løsninger til løn, økonomi, inkasso og indkøbsstyring," fortæller Kim Winther Jensen.

Derudover får virksomheden adgang til en del flere mandskabsressourcer end i dag, hvor Sirius IT har 400 ansatte i hele norden, hvorimod Visma har 3.800 ansatte.

"Nu er der i hvert fald ikke længere nogen, der kan fravælge os på grund af størrelsen," siger Kim Winther Jensen.

Offentlige kunder udgør i dag 60 procent af Sirius IT's kundegrundlag, og med 3.800 Visma-medarbejdere i baghånden, bliver det lidt lettere at tage kampen op mod de helt store spillere på markedet.

"Kommunemarkedet, som KMD i dag sidder stærkt på, er et marked, vi nu i højere grad kommer til at gå efter," siger Kim Winther Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere