Artikel top billede

Sirius IT er blevet opkøbt af Visma. Fra Venstre: Michael Houghton-Larsen, Kim Winther Jensen, Øystein Moan (Visma) og Carsten Boje Møller. (Foto: ©2010 Stefan Kai Nielsen/Ekko / Stefan Kai Nielsen/Ekko)

Ny nordisk it-kæmpe vil bide KMD i haserne

Sirius IT er blevet opkøbt af norske Visma, der står meget stærkt på de kernekompetencer, vi herhjemme bedst kender fra KMD.

Den nordiske it-virsomhed Sirius IT er blevet opkøbt af en anden nordisk it-virksomhed, Visma.

Fremover vil Sirius IT altså rent formelt være en division under Visma, der ledes fra koncernens hovedkontor i Oslo.

Og det har tilsyneladende været en lykkelig handel for alle parter.

"Vi syntes, at Sirius IT passede godt ind i vores kompetencemiljø. Desuden har virksomheden godt fat i de store offentlige kunder, som også udgør en stor del af Vismas kundegrundlag," fortæller Øystein Moan, der er koncernchef i Visma.

På Sirius IT's hovedkontor i Danmark, er der også stor begejstring for opkøbet. Koncernchef Kim Winther Jensen og hans kollegaer på direktionsgangen har nemlig fået en god slat kontanter i baglommen, og så får de endda lov til at beholde deres job.

"Jeg bliver chef for Sirius IT, der beholder navn og hovedsæde," fortæller Kim Winther Jensen, der dog skal vænne sig til, at hans nye chef hedder Moan til efternavn og arbejder i Norge.

Det er det islandske teleselskab Skipti, der har solgt sin andel i Sirius IT, fordi selskabet fremover "ønsker at fokusere på kerneforretningen i Island," som der står i en pressemeddelelse. Og det er Kim Winther Jensen ikke ked af.

"Det er en super god ting, der er sket. Jeg er utrolig glad for, at vi får en ny ejer, der ønsker at udvikle selskabet, og som også har musklerne, der skal til, for at gøre det," siger han.

Til kamp mod KMD

Ud over ejerskiftet kommer der ikke til at ske de store ændringer i Sirius IT, bedyrer Kim Winther Jensen.

Nuværende kundeforhold fortsætter som hidtil. Desuden garanterer topchefen, at der ikke vil blive luget ud i medarbejderstaben i forbindelse med opkøbet.

"For at sige det ligeud, kommer det ikke til at få den store betydning, hverken for medarbejdere eller kunder," siger Kim Winther Jensen.

Alligevel er ikke alt, som det plejer. For med opkøbet får Sirius nemlig adgang til en anderledes produktportefølje.

"Visma er meget stærk på markedet for business process outsourcing (BPO), hvor virksomheden blandt andet kan tilbyde løsninger til løn, økonomi, inkasso og indkøbsstyring," fortæller Kim Winther Jensen.

Derudover får virksomheden adgang til en del flere mandskabsressourcer end i dag, hvor Sirius IT har 400 ansatte i hele norden, hvorimod Visma har 3.800 ansatte.

"Nu er der i hvert fald ikke længere nogen, der kan fravælge os på grund af størrelsen," siger Kim Winther Jensen.

Offentlige kunder udgør i dag 60 procent af Sirius IT's kundegrundlag, og med 3.800 Visma-medarbejdere i baghånden, bliver det lidt lettere at tage kampen op mod de helt store spillere på markedet.

"Kommunemarkedet, som KMD i dag sidder stærkt på, er et marked, vi nu i højere grad kommer til at gå efter," siger Kim Winther Jensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere