Artikel top billede

3's hovedkontor i København, hvor også Oister holder til. Foto: Povl D. Rasmussen. (Foto: Povl D. Rasmussen)

3 pudser lavprisselskab på mobil-konkurrenter

3's lavprisselskab vil forsøge at kapre massevis af kunder med nyt ultralavspris-tilbud. Blandt andet er iPhone-brugerne i sigtekornet.

69 kroner om måneden for fri sms og datatrafik.

Sådan lyder det udspil, som lavprisselskabet Oister i dag smider på mobilmarkedet.

I forvejen er selskabet i markedet med mobilt bredbånd, men nu ønsker det 3-ejede lavprisselskab også at sælge abonnementer til mobiltelefonen.

"Vi vil også have en bid af lavprismarkedet inden for mobiltelefoni. Nu har vi bygget en mobilbredbåndsdel op, og det har vi haft pæn stor succes med, og så var det her et naturligt næste skridt," siger administrerende direktør Kenneth Boye fra Oister.

Mobilselskabet 3 lancerede Oister i november 2008 som et lavpris-alternativ til selskabets eget mobile bredbånd.

Kaprer tilskudsmobiler

Teleanalytiker John Strand fra Strand Consult ser det ny abonnement fra Oister som en decideret krigserklæring mod de mobilselskaber, der sælger smartphones med tilskud.

"Oister siger, 'du skal komme med din egen smartphone, og så kan vi tilbyde dig billig trafik. Bare køb en smartphone med tilskud, og når den er låst op efter seks måneder, så kan du bare komme til os'," siger John Strand.

Han tilføjer, at det blandt andet spiller ind, at Apple har den nye iPhone 4 på vej.

"Alle de kunder, der har de gamle iPhones, vil sætte deres telefoner til salg i Den Blå Avis, fordi de nu skal have den nye iPhone med tilskud hos en operatør. Køberne af de brugte telefoner vil ikke betale de høje priser for datatrafik, som der er ved tilskudsmobiler," siger John Strand.

Kenneth Boye fra Oister er da også opmærksom på de brugere, der har smartphones, hvor bindingsperioden udløber eller er udløbet.

"De er mere end velkomne, og det er jo oplagt, at kunder, som har haft en smartphone hos en af konkurrenterne, kommer over til 3 (som ejer Oisters netværk, red.), som har det bedste datanetværk," siger Kenneth Boye.

Torben Rune, der er teleanalytiker hos Netplan, forudser, at det er en helt bestemt målgruppe, som Oister lokker til med abonnementet.

"Det henvender sig til de til unge, fordi det er de unge, der har det største sms-forbrug," siger Torben Rune.

Hvad tilbyder konkurrenterne?

John Strand forventer, at andre nu følger efter for at støvsuge markedet for kunder, der har købt smartphones med tilskud hos et af de store teleselskaber.

"Vi kommer helt sikkert til at se BiBoB, CBB og Telmore med tilsvarende produkter," siger John Strand

Torben Rune forudser ligeledes, at konkurrencen nu tager til.

"Vi kommer i fremtiden til at se, at der kommer mere indædt konkurrence på mobildata, fordi stadig flere bruger mobildata på telefonen som supplement til den bredbåndsforbindelse, de har derhjemme," siger han.

Det tilbyder de andre

Oister-abonnementet tillader download af 1.000 megabytes data i løbet af en måned med en hastighed af en megabit per sekund.

Derudover kommer frit forbrug af sms, hvilket samlet beløber sig til 69 kroner.

Det er muligt fortsat at overføre data efter de 1.000 megabytes data, men herefter falder hastigheden markant til 64 kilobit per sekund.

Computerworld har undersøgt de tre lavpriskonkurrenter Telmore, CBB og BiBoB, som alle overfører data med en megabit per sekund.

Hos Telmore koster det 49 kroner per måned for 500 megabytes data og 79 kroner for ubegrænset sms. Samlet pris: 128 kroner.

CBB Mobil tilbyder 1.000 megabytes data for 49 kroner og 1.000 sms for 59 kroner. Samlet pris: 108 kroner.

BiBoB tager 50 kroner for 1.000 megabytes data samt 50 kroner for 2.500 sms'er. Samlet pris: 100 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere