Hver femte Android-app åbner bagdør på mobilen

Ondsindede programmer er et problem på Android Market, hvor 20 procent af applikationerne tillader adgang til dine følsomme data.

Omkring 20 procent af de knap 50.000 apps i Googles mobilindkøbscenter, Android Market, tillader en tredjepartsapplikation til at få adgang til dine følsomme informationer på Android-telefonen.

Det skriver Cnet baseret på en undersøgelse, som sikkerhedsfirmaet SMobile har foretaget.

De kan ringe andre op
Hvad værre er, så kan omkring fem procent af mobil-applikationerne på Android Market begynde at ringe andre telefoner op.

To procent af applikationerne kan også sende overtakserede sms'er til flere premium-numre, så telefonens ejermand ender med en dyrere telefonregning end planlagt.

Samtidig har SMobile fundet flere apps, der har samme mulighed for at tilgå sensitive informationer på linje med pc-spyware. I telefonen sker det bare med snageri i sms'er, mails og omkring ejermandens fysiske lokation.

Voksende problem
Teknisk chef hos SMobile, Dan Hoffman, forklarer til Cnet, at selv om mobil-applikationerne kommer fra kendte steder som eksempelvis Android Market eller Apple Apps, kan man ikke være sikker på, at applikationerne ikke indeholder skadelige kode.

Det skyldes, at det kan være endog meget vanskeligt at kontrollere mobiludviklernes baggrund, hvis de da ellers benytter deres rigtige navne på applikations-handelspladserne.

"Det er et voksende problem," siger Dan Hoffman vedrørende de ondsindede applikationer på et mobilmarked som Android Market.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Skal du tage en Pro eller ej? Sådan vælger du imellem iPhone 12 og 12 Pro
Apples to iPhone-nyheder minder overraskende meget om hinanden. Der er dog væsentlige forskelle, som du skal være opmærksom på, når du vælger.
Computerworld
Det nye MitID er et tigerspring for bedre cybersikkerhed
Klumme: Det nye MitID er en enestående mulighed for et markant løft af it-sikkerheden i danske kommuner. Med baggrund i udfasningen af det nuværende NemID kan de samtidig forbedre og styrke deres it-systemers værn overfor cyberangreb.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan vinder du større anerkendelse for din sikkerhedsindsats
De fleste IT-sikkerhedsansvarlige oplever undertiden, at topledelsen ikke helt forstår og anerkender de kritiske cybersikkerhedsorienterede udfordringer, virksomheden skal håndtere. Ja, man fornemmer måske endda, at situationens alvor slet ikke trænger igennem på direktionsgangen.